שום פלפל ושמן זית - המתכונים

עוגת שוקולד

מתכון לעוגת שוקולד של חיים כהן
חיים כהן אירח את יניב ביטון. יחד הם הכינו עוגת שוקולד
Getting your Trinity Audio player ready...
עוגת שוקולד
צילום: כאן

בפרק השביעי של "שום פלפל ושמן זית", אירח חיים כהן את יניב ביטון ויחד הם הכינו עיג'ה בלחמא וספיחה חצילים מלטפים לב ובטן.

מרכיבים:

  • 10 ביצים L, מופרדות לחלמון ולחלבון
  • 500 גרם שוקולד מריר 53%
  • 250 גרם חמאה
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות קמח

אופן הכנה:

  1. ממיסים את השוקולד בבן מארי. כשהוא כמעט נמס לגמרי מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
  2. מחממים תנור ל־190 מעלות. מקציפים חצי מהחלבונים לקצף יציב ורך, ואת החצי השני לקצף יציב ונוקשה. מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת אוורירית מאוד.
  3. מוסיפים את הקמח אל קצף החלמונים ומערבבים במיקסר במהירות נמוכה עד שאין יותר גושי קמח. טורפים באיטיות את החלמונים המוקצפים לתוך השוקולד.
  4. טורפים בעדינות גם את החלבונים הרכים, ולאחר מכן מקפלים לתערובת גם את החלבונים הנוקשים, עד שכל הגושים הלבנים נעלמים.
  5. מעבירים לתבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ, משומנת, ואופים במשך 20 דקות. מוציאים מהתנור, מכסים את התבנית ומצננים כרבע שעה. מסירים את הכיסוי ומגישים.
הפופולריים