בפרק השביעי של "שום פלפל ושמן זית", אירח חיים כהן את יניב ביטון ויחד הם הכינו עיג'ה בלחמא וספיחה חצילים מלטפים לב ובטן.
- שום פלפל ושמן זית 2024 - כל הפרקים
- שום פלפל ושמן זית - מן הארכיון
- מה אוכלים היום? לעמוד המתכונים מתוך תוכניות כאן 11
מרכיבים:
- 10 ביצים L, מופרדות לחלמון ולחלבון
- 500 גרם שוקולד מריר 53%
- 250 גרם חמאה
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות קמח
אופן הכנה:
- ממיסים את השוקולד בבן מארי. כשהוא כמעט נמס לגמרי מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
- מחממים תנור ל־190 מעלות. מקציפים חצי מהחלבונים לקצף יציב ורך, ואת החצי השני לקצף יציב ונוקשה. מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת אוורירית מאוד.
- מוסיפים את הקמח אל קצף החלמונים ומערבבים במיקסר במהירות נמוכה עד שאין יותר גושי קמח. טורפים באיטיות את החלמונים המוקצפים לתוך השוקולד.
- טורפים בעדינות גם את החלבונים הרכים, ולאחר מכן מקפלים לתערובת גם את החלבונים הנוקשים, עד שכל הגושים הלבנים נעלמים.
- מעבירים לתבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ, משומנת, ואופים במשך 20 דקות. מוציאים מהתנור, מכסים את התבנית ומצננים כרבע שעה. מסירים את הכיסוי ומגישים.