שום פלפל ושמן זית - המתכונים

מתכון למרק חצילים של חיים כהן

מתכון למרק חצילים של חיים כהן
חיים כהן אירח את השפית הדרוזית נאיפה ב"שום פלפל ושמן זית". יחד הם הכינו מרק חצילים מחמם ומנחם
שום פלפל ושמן זית - המתכונים
צילום: כאן

בפרק 8 של "שום פלפל ושמן זית" אירח חיים כהן את השפים הדרוזית נאיפה מולא. למנה הראשונה הם הכינו מרק חצילים. למתכון המלא:


מרכיבים:

  • 2 חצילים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • חצי כוס אורז עגול
  • 1 ליטר מים
  • מיץ מ־2 לימונים
  • 2 שיני שום, קלופות
  • עלים מ־5 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים
  • 4–5 טבעות פלפל חריף
  • נענע יבשה
  • 1 עגבנייה, פרוסה
  • שמן זית
  • 3 כפות יוגורט (בקר, עיזים, כבשים או מה שאוהבים)
  • עלים מ־5 גבעולי נענע
  • שן שום, כתושה

אופן ההכנה:

  1. משרים את האורז כחצי שעה בהרבה מים, ולאחר מכן שוטפים אותו במסננת. מניחים אותו בסיר עם שמן זית על אש נמוכה. מתבלים בנענע יבשה ושום, ומטגנים תוך כדי ערבוב 3–4 דקות. מוסיפים את המים.
  2. מבשלים את האורז בלי מכסה, מוסיפים את הפטרוזיליה ואת הנענע היבשה, מערבבים וממשיכים לבשל. במידת הצורך מוסיפים עוד מים, המטרה היא שיהיה יותר נוזל מאורז על מנת לייצר מרק.
  3. מוסיפים את החצילים לסיר, מערבבים, מוסיפים את העגבנייה, ומבשלים עוד רבע שעה. מוסיפים מיץ לימון ומתבלים במלח. מביאים לרתיחה ומוזגים לצלחות.
  4. מערבבים את היוגורט עם הנענע והשום ומניחים ממנו בצלחת המרק.
הפופולריים