שום פלפל ושמן זית - המתכונים

מתכון למלבי וריבת ורדים של חיים כהן

מתכון למלבי וריבת ורדים של חיים כהן
חיים כהן אירח את השפית הדרוזית נאיפה ב"שום פלפל ושמן זית". יחד הם הכינו וקינחו במלבי וריבת ורדים
Getting your Trinity Audio player ready...
שום פלפל ושמן זית - המתכונים
צילום: כאן

בפרק 8 של "שום פלפל ושמן זית" אירח חיים כהן את השפים הדרוזית נאיפה מולא. לקינוח הם הכינו מלבי וריבת ורדים. למתכון המלא:

מרכיבים:

למלבי:

  • 1.25 ליטר חלב שקדים
  • 90 גרם סוכר
  • 80 גרם קורנפלור
  • 1 כפית מי ורדים

לריבת ורדים:

  • 100 גרם ורדים למאכל
  • מיץ מלימון אחד
  • 2 כוסות + כף סוכר
  • 2 כוסות מים
  • 1 כפית שטוחה פקטין

להגשה:

מעט רוזטה

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הקורנפלור עם חמישית מכמות החלב שקדים. מביאים את שאר החלב לסף רתיחה עם הסוכר, מערבבים את בלילת הקורנפלור פנימה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לערבב עד שהתערובת מסמיכה. מכבים את האש ומעבירים לכלי הגשה מרכזי או לכלי הגשה אישיים.
  2. בקערה מערבבים את הוורדים עם כף סוכר ועם מיץ הלימון תוך כדי מעיכה של הוורדים.
  3. בסיר קטן על אש נמוכה מערבבים את הסוכר והמים ומבשלים כ־5 דקות עד לקבלת סירופ. מוסיפים את הפקטין, מביאים לרתיחה ומכבים. מערבבים פנימה את הוורדים ומעבירים לכלי לצינון.
  4. להגשה מזלפים מעט רוזטה על המלבי ומוסיפים ריבת ורדים לצלחת.

 

הפופולריים