שום פלפל ושמן זית - המתכונים

מתכון לטרטר וקרפצ'יו סלמון ופונזו של חיים כהן

מתכון לטרטר וקרפצ'יו סלמון ופונזו של חיים כהן
חיים כהן אירח את הג'ודוקא האולימפית לשעבר, ירדן ג'רבי, ב"שום פלפל ושמן זית". יחד הם הכינו טרטר וקרפצ'יו סלמון ופונזו
Getting your Trinity Audio player ready...
קרפצ'יו סלמון
צילום: כאן

בפרק 9 של "שום פלפל ושמן זית" אירח חיים כהן את הג'ודוקא האולימפית לשעבר ירדן ג'רבי. יחד הם הכינו טרטר וקרפצ'יו סלמון ופונזו. למתכון המלא:

מרכיבים:

  • 600 גרם סלמון, מפולט מעור ועצמות
  • גרידה מלימון אחד
  • שפופרת קטנה של ווסאבי
  • צנצנת קטנה של ג'ינג'ר כבוש
  • 100 מ"ל שמן זית

לרוטב פונזו:

  • 7 כפות סויה
  • 3 כפות מיץ לימון טרי

אופן הכנה:

  1. פורסים את הסלמון לפרוסות דקות. את חלקן מניחים בצלחת הגשה, וחלק ממשיכים לקצוץ על הקרש עד שהדג קצוץ דק דק. מעבירים לצלחת הגשה בזהירות בעזרת קלף פלסטיק או סכין רחבה.
  2. בקערה מערבבים את הסויה עם הלימון, ושופכים על הדג בנדיבות. מניחים על הדג רצועות של ג'ינג'ר כבוש ומפזרים גרידת לימון, ומניחים מעט ואסאבי בשלושה מקומות בצלחת.
  3. בקלחת קטנה על אש קטנה מחממים מעט את שמן הזית, עד שהוא חמים אבל עדיין אפשר להכניס לתוכו אצבע למשך 5 שניות בלי להוציא. שופכים בעזרת כף מעט מהשמן על הדג ומגישים מיד.
הפופולריים