בפרק 9 של "שום פלפל ושמן זית" אירח חיים כהן את הג'ודוקא האולימפית לשעבר ירדן ג'רבי. יחד הם הכינו טרטר וקרפצ'יו סלמון ופונזו. למתכון המלא:
- שום פלפל ושמן זית 2024 - כל הפרקים
- שום פלפל ושמן זית - מן הארכיון
- מה אוכלים היום? לעמוד המתכונים מתוך תוכניות כאן 11
מרכיבים:
- 600 גרם סלמון, מפולט מעור ועצמות
- גרידה מלימון אחד
- שפופרת קטנה של ווסאבי
- צנצנת קטנה של ג'ינג'ר כבוש
- 100 מ"ל שמן זית
לרוטב פונזו:
- 7 כפות סויה
- 3 כפות מיץ לימון טרי
אופן הכנה:
- פורסים את הסלמון לפרוסות דקות. את חלקן מניחים בצלחת הגשה, וחלק ממשיכים לקצוץ על הקרש עד שהדג קצוץ דק דק. מעבירים לצלחת הגשה בזהירות בעזרת קלף פלסטיק או סכין רחבה.
- בקערה מערבבים את הסויה עם הלימון, ושופכים על הדג בנדיבות. מניחים על הדג רצועות של ג'ינג'ר כבוש ומפזרים גרידת לימון, ומניחים מעט ואסאבי בשלושה מקומות בצלחת.
- בקלחת קטנה על אש קטנה מחממים מעט את שמן הזית, עד שהוא חמים אבל עדיין אפשר להכניס לתוכו אצבע למשך 5 שניות בלי להוציא. שופכים בעזרת כף מעט מהשמן על הדג ומגישים מיד.