בפרק 9 של "שום פלפל ושמן זית" אירח חיים כהן את הג'ודוקא האולימפית לשעבר ירדן ג'רבי. יחד הם הכינו מילפיי דלורית ומרציפן מייפל. למתכון המלא:
- שום פלפל ושמן זית 2024 - כל הפרקים
- שום פלפל ושמן זית - מן הארכיון
- מה אוכלים היום? לעמוד המתכונים מתוך תוכניות כאן 11
מרכיבים:
- 1 יחידה דלורית, קלופה ופרוסה לפרוסות דקות
- 200 גרם שקדים שלמים
- 3 כפות מייפל
- רבע כוס חלב שקדים
- 50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
- שמן זית
- מלח ים אטלנטי
- פלפל שחור גרוס
לרוטב:
- 50 גרם חמאה
- 4 עלי מרווה
- מלח
אופן הכנה:
- מניחים את השקדים במעבד מזון וטוחנים אותם לאבקה דקה. מוסיפים מייפל, חלב שקדים ומלח וממשיכים לטחון, עד שהמרציפן מעט נוזלי אבל טחון היטב.
- משמנים תבנית אינגליש קייק ומפזרים בתחתית מלח ופלפל. מרפדים מעל בשכבת דלורית. מפזרים שוב מלח ופלפל, ומורחים מהמרציפן בשכבה דקה, וחוזר חלילה, 4–5 שכבות של דלורית. מלמעלה מניחים את קוביות החמאה ומזלפים מייפל. מניחים על הדלורית נייר אפייה ונייר כסף, ומעליה עוד תבנית מלאה בשעועית, לאפייה עיוורת.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, למשך 30 דקות. מוציאים מהתנור, פותחים את הניירות והופכים על קרש חיתוך. מיישרים את השוליים בעזרת סכין, ואז פורסים לפרוסות בעובי סנטימטר וחצי ומעבירים לצלחת הגשה.
- במחבת ממיסים את החמאה עם המרווה ועם מעט מלח עד שמתחילות בועות. בעזרת כף שופכים מהחמאה על פרוסות הדלורית. לסיום ניתן לפורר גבינת פטה, לגרד פרמז'ן או להוסיף גרידת לימון.