שום פלפל ושמן זית - המתכונים

מתכון לשורבה מקרוני ולוקוס של חיים כהן

מתכון לשורבה מקרוני ולוקוס של חיים כהן
חיים כהן אירח את הג'ודוקא האולימפית לשעבר, ירדן ג'רבי, ב"שום פלפל ושמן זית". יחד הם הכינו שורבה מקרוני ולוקוס
שורבה מקרוני
צילום: כאן

בפרק 9 של "שום פלפל ושמן זית" אירח חיים כהן את הג'ודוקא האולימפית לשעבר ירדן ג'רבי. יחד הם הכינו שורבה מקרוני ולוקוס. למתכון המלא:

מרכיבים:

  • 1 ק"ג לוקוס, נקי מאברי בטן ומקשקשים, פרוס לפרוסות. עדיף גם ראש חצוי, ניתן לבקש מהדייג
  • רבע כוס שמן זית
  • צ'ילי אדום, פרוס
  • 10 שיני שום, קצוצות
  • כף גדושה רסק עגבניות
  • 1 עגבנייה גדולה, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
  • 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פלפל שאטה גרוס
  • מלח
  • 150 גרם פסטה קצרה
  • מיץ משני לימונים

לבצק רבוך:

  • שתיים וחצי כוסות קמח פסטה
  • 2 חלמונים
  • כוס מים רותחים
  • מעט מלח
  • כף שמן

למילוי:

  • 500 גרם חומוס, מושרה ללילה, מבושל בהרבה מים עד לריכוך, מסונן.

 אופן הכנה:

  1. בקערה מערבבים כוס מים רותחים עם מלח וכוס קמח פסטה, מוסיפים חלמונים וכף שמן. מערבבים היטב.
  2. מוסיפים 1.5 כוסות קמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים בניילון ומקררים כ־20 דקות.
  3. מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את השום ומערבבים; מוסיפים את פלפל הצ'ילי, מערבבים; מוסיפים את הרסק, מערבבים; מוסיפים את העגבנייה, מערבבים; מוסיפים את הפפריקה, את השאטה ואת המלח.
  4. מוסיפים לטגן, על אש נמוכה תוך כדי ערבוב למשך 2 דקות. כשכל התערובת הופכת הומוגנית מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים. מבשלים כ־2 דקות. מוסיפים עוד 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים את התיבול.
  5. מוסיפים פנימה את ראש הדג ואחרי דקה את פרוסות הדג, ומבשלים במשך 2 דקות. כשהמים חזרו לבעבע מוסיפים את הפסטה. שוב, נותנים למים לחזור ולבעבע. משהו כמו דקה. מנמיכים את האש ומוסיפים לבשל עוד 6 דקות.
  6. מרדדים את הבצק, מניחים כף חומוס למילוי, מקפלים את הבצק וחותכים. מהדקים לטורטליני. מרתיחים סיר עמוק עם מים ומלח, מבשלים את הטורטליני עד שהם צפים, מסננים ומניחים בקערה עם מעט מהמרק כדי שהטורטליני יהיה עטוף בנוזל.
  7. מוזגים מרק לצלחות, מניחים דג וטורטליני ומעל לכל צלחת סוחטים מעט לימון. מגישים מייד.

 

הפופולריים