שום פלפל ושמן זית - המתכונים

מתכון לבליני עם קרם פרש וטרחון מעושן של חיים כהן

מתכון לבליני עם קרם פרש וטרחון מעושן של חיים כהן
חיים כהן אירח את אנה ארונוב ב"שום פלפל ושמן זית". יחד הם הכינו בליני עם קרם פרש וטרחון מעושן
בליני דג
צילום: כאן

בפרק 9 של "שום פלפל ושמן זית" אירח חיים כהן את אנה ארונוב, יחד הם הכינו בליני עם קרם פרש וטרחון מעושן. למתכון המלא:

מרכיבים:

  • 400 גרם טרחון או טונה, נקי מעור ועצמות
  • מעט מלח
  • 200 גרם קרם פרש
  • עשבים קשים (רוזמרין, תימין, מרווה, אורגנו, זעתר)

למיני בליני:

  • 2 ביצים M
  • 1 כף חמאה מומסת
  • 1 כוס יוגורט
  • 1 כפית שטוחה אבקת אפיה
  • חצי כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 1 כוס קמח לבן

לבליני גדול:

  • 4 ביצים M
  • 1 כף חמאה מומסת
  • 2 כוסות חלב חם
  • חצי כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף שמן זרעי ענבים
  • 1 כוס קמח לבן

אופן ההכנה:

לטרחון המעושן:

  1. משפדים את הדג, ומעבירים את השיפודים בתנועות הלוך וחזור ובמעגלים מעל מנגל עם גחלים לוחשות ועם העשבים הקשים, כ־5 דקות.
  2. מעבירים לקרש חיתוך, שולפים את השיפודים, ופורסים את הדג לסשימי.

לבליני:

  1. טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת בלילה חלקה.
  2. יוצקים מהבלילה למחבת קרפ נון-סטיק (או טפלון) משומנת על אש בינונית: אם מכינים מיני בליני (פנקייקים) – יוצקים עיגולים קטנים במחבת, ואם מכינים בליני גדול – יוצקים שכבה דקה של בלילה, כמו לקרפ.
  3. מבשלים כדקה משני הצדדים ומניחים בערמה.
  4. מסדרים קרם פרש ודג מעושן על הבליני, ואם נשאר קוויאר, אפשר. ומגישים.
הפופולריים