בפרק 9 של "שום פלפל ושמן זית" אירח חיים כהן את אנה ארונוב, יחד הם הכינו בליני עם קרם פרש וטרחון מעושן. למתכון המלא:
- שום פלפל ושמן זית 2024 - כל הפרקים
- שום פלפל ושמן זית - מן הארכיון
- מה אוכלים היום? לעמוד המתכונים מתוך תוכניות כאן 11
מרכיבים:
- 400 גרם טרחון או טונה, נקי מעור ועצמות
- מעט מלח
- 200 גרם קרם פרש
- עשבים קשים (רוזמרין, תימין, מרווה, אורגנו, זעתר)
למיני בליני:
- 2 ביצים M
- 1 כף חמאה מומסת
- 1 כוס יוגורט
- 1 כפית שטוחה אבקת אפיה
- חצי כפית מלח
- 1 כף סוכר
- 1 כוס קמח לבן
לבליני גדול:
- 4 ביצים M
- 1 כף חמאה מומסת
- 2 כוסות חלב חם
- חצי כפית מלח
- 1 כף סוכר
- 1 כף שמן זרעי ענבים
- 1 כוס קמח לבן
אופן ההכנה:
לטרחון המעושן:
- משפדים את הדג, ומעבירים את השיפודים בתנועות הלוך וחזור ובמעגלים מעל מנגל עם גחלים לוחשות ועם העשבים הקשים, כ־5 דקות.
- מעבירים לקרש חיתוך, שולפים את השיפודים, ופורסים את הדג לסשימי.
לבליני:
- טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת בלילה חלקה.
- יוצקים מהבלילה למחבת קרפ נון-סטיק (או טפלון) משומנת על אש בינונית: אם מכינים מיני בליני (פנקייקים) – יוצקים עיגולים קטנים במחבת, ואם מכינים בליני גדול – יוצקים שכבה דקה של בלילה, כמו לקרפ.
- מבשלים כדקה משני הצדדים ומניחים בערמה.
- מסדרים קרם פרש ודג מעושן על הבליני, ואם נשאר קוויאר, אפשר. ומגישים.