שום פלפל ושמן זית - המתכונים

מתכון למוס שוקולד ומרק וניל של חיים כהן

מתכון למוס שוקולד ומרק וניל של חיים כהן
חיים כהן אירח את אנה ארונוב ב"שום פלפל ושמן זית". יחד הם הכינו מוס שוקולד ומרק וניל של חיים כהן
Getting your Trinity Audio player ready...
מוס שוקולד
צילום: כאן

בפרק 10 של "שום פלפל ושמן זית" אירח חיים כהן את אנה ארונוב, יחד הם הכינו מוס שוקולד ומרק וניל. למתכון המלא:

מרכיבים

למוס:

  • 500 גרם שוקולד 64% או 56%
  • 250 מ"ל חלב 3%
  • 2 חלמונים L
  • 12 חלבונים L
  • 2 כפות סוכר

לקרם אנגליז:

  • 500 מ"ל חלב
  • 6 חלמונים
  • 100 גרם סוכר
  • מקל וניל חצוי

אופן ההכנה:

למוס שוקולד:

  1. ממיסים את השוקולד בבן מארי.
  2. מחממים את החלב עד לסף רתיחה וטורפים לתוך השוקולד.
  3. טורפים את החלמונים לתוך השוקולד.
  4. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לדרגת נוקשות בינונית.
  5. מקפלים את קצף החלבונים אל השוקולד בשני שלבים, בכל פעם חצי מהכמות.
  6. כשהמוס אחיד מכסים בניילון נצמד ומקררים לשעתיים לפחות.

למרק וניל:

  1. מעל בן מרי מקציפים חלמונים עם סוכר.
  2. מחממים על אש בינונית את החלב עם מקל הווניל והסוכר.
  3. טורפים את החלב לתוך החלמונים ומקציפים עד להסמכה.
  4. מקררים במקרר.
הפופולריים