בפרק 10 של "שום פלפל ושמן זית" אירח חיים כהן את אנה ארונוב, יחד הם הכינו מוס שוקולד ומרק וניל. למתכון המלא:
- שום פלפל ושמן זית 2024 - כל הפרקים
- שום פלפל ושמן זית - מן הארכיון
- מה אוכלים היום? לעמוד המתכונים מתוך תוכניות כאן 11
מרכיבים
למוס:
- 500 גרם שוקולד 64% או 56%
- 250 מ"ל חלב 3%
- 2 חלמונים L
- 12 חלבונים L
- 2 כפות סוכר
לקרם אנגליז:
- 500 מ"ל חלב
- 6 חלמונים
- 100 גרם סוכר
- מקל וניל חצוי
אופן ההכנה:
למוס שוקולד:
- ממיסים את השוקולד בבן מארי.
- מחממים את החלב עד לסף רתיחה וטורפים לתוך השוקולד.
- טורפים את החלמונים לתוך השוקולד.
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לדרגת נוקשות בינונית.
- מקפלים את קצף החלבונים אל השוקולד בשני שלבים, בכל פעם חצי מהכמות.
- כשהמוס אחיד מכסים בניילון נצמד ומקררים לשעתיים לפחות.
למרק וניל:
- מעל בן מרי מקציפים חלמונים עם סוכר.
- מחממים על אש בינונית את החלב עם מקל הווניל והסוכר.
- טורפים את החלב לתוך החלמונים ומקציפים עד להסמכה.
- מקררים במקרר.