שום פלפל ושמן זית - המתכונים

מתכון של חיים כהן לחציל שרוף עם יוגורט חם וסחוג

מתכון של חיים כהן לחציל שרוף עם יוגורט חם וסחוג
חיים כהן אירח את שי אביבי ב"שום פלפל ושמן זית". למנה הראשונה הם הכינו חציל שרוף עם יוגורט חם וסחוג
-
צילום: -

בפרק 11 של "שום פלפל ושמן זית", אירח חיים את השחקן שי אביבי. למנה הראשונה הם הכינו חציל שרוף עם יוגורט חם וסחוג. 

מרכיבים:

  • 2 חצילים גדולים או 4 קטנים
  • 1 כוס יוגורט 4% או 6%
  • צרור כוסברה, חתוך גס
  • 2 פלפלים חריפים, חתוכים גס
  • מיץ מלימון אחד
  • 2 שיני שום קלופות
  • שמן זית
  • מלח ים אטלנטי
  • פלפל גרוס


אופן ההכנה:

  1. שורפים את החציל במדורה או בלהבת כיריים עד שהוא מתרכך, מדי פעם מסובבים אותו בעזרת מלקחיים או ביד.
  2. מקלפים את החציל ומתבלים במלח ופלפל.
  3. מחממים בקלחת את היוגורט עד לסף רתיחה.
  4.  במכתש ועלי (או במעבד מזון) כותשים פלפל חריף, כוסברה, שיני שום ומלח, ובסוף הכתישה, כשמתקבל ממרח, מתבלים בשמן זית ולימון.
  5. יוצקים מהיוגורט על החציל ושמים מהסחוג.
הפופולריים