בפרק 11 של "שום פלפל ושמן זית", אירח חיים את השחקן שי אביבי. למנה העיקרית הם הכינו תבשיל מאש וירוקים עם שפצלה. למתכון המלא:
- שום פלפל ושמן זית 2024 - כל הפרקים
- שום פלפל ושמן זית - מן הארכיון
- מה אוכלים היום? לעמוד המתכונים מתוך תוכניות כאן 11
לתבשיל:
- 2 כוסות מאש ירוק, מושרה לילה
- צרור מנגולד, קצוץ, לבן וירוק בנפרד
- צרור תרד
- 1 כוס עלי פטרוזיליה
- 1 כוס עלי כוסברה
- 1 בצל לבן, פרוס
- 4 שיני שום, קצוצות
- 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ
- חתיכת פרמז'ן לגירוד, 100 גרם יספיק
לשפצלה:
- 700 גרם קמח לבן
- 500 מ"ל מים או חלב
- 3 חלמונים
- 3 ביצים שלמות
אופן ההכנה:
לתבשיל:
- בסיר רחב ונמוך מטגנים בצל בשמן זית עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את השום, הפלפל החריף ולאחר דקה גם את כל העשבים.
- מוסיפים את המאש ומים עד לכיסוי.
- מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כ־25 דקות, מוודאים שיש מים לכיסוי תוך כדי הבישול.
- פותחים את המכסה, מגרדים כמות פרמז'ן מכובדת לתוך הסיר, מערבבים וממשיכים לבשל על אש נמוכה כ־10 דקות עד לריכוך המאש.
- לאחר הכנת השפצלה מערבבים אותו בסיר של המאש ומגישים עם עוד פרמז'ן מגורד והרבה שמן זית איכותי.
לשפצלה:
- מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה בעזרת מטרפה עד לקבלת עיסה חלקה.
- מרתיחים מים בסיר גדול עם קצת מלח.
- בעזרת מכשיר להכנת שפצלה או בעזרת מסננת עם חורים רחבים מטפטפים את העיסה לתוך המים הרותחים.
- לאחר דקה או שתיים השפצלה מוכן. לחכות שיצוף ואז לשלות מהמים.