שום פלפל ושמן זית

מתכון של חיים כהן לתבשיל מאש וירוקים עם שפצלה

מתכון של חיים כהן לתבשיל מאש וירוקים עם שפצלה
חיים כהן אירח את שי אביבי ב"שום פלפל ושמן זית". למנה העיקרית הם הכינו תבשיל מאש וירוקים עם שפצלה
Getting your Trinity Audio player ready...
-
צילום: -

בפרק 11 של "שום פלפל ושמן זית", אירח חיים את השחקן שי אביבי. למנה העיקרית הם הכינו תבשיל מאש וירוקים עם שפצלה. למתכון המלא:

לתבשיל:

  • 2 כוסות מאש ירוק, מושרה לילה
  • צרור מנגולד, קצוץ, לבן וירוק בנפרד
  • צרור תרד
  • 1 כוס עלי פטרוזיליה
  • 1 כוס עלי כוסברה
  • 1 בצל לבן, פרוס
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ
  • חתיכת פרמז'ן לגירוד, 100 גרם יספיק

לשפצלה:

  • 700 גרם קמח לבן
  • 500 מ"ל מים או חלב
  • 3 חלמונים
  • 3 ביצים שלמות

אופן ההכנה:

לתבשיל:

  1. בסיר רחב ונמוך מטגנים בצל בשמן זית עד להזהבה קלה.
  2. מוסיפים את השום, הפלפל החריף ולאחר דקה גם את כל העשבים.
  3. מוסיפים את המאש ומים עד לכיסוי.
  4. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כ־25 דקות, מוודאים שיש מים לכיסוי תוך כדי הבישול.
  5. פותחים את המכסה, מגרדים כמות פרמז'ן מכובדת לתוך הסיר, מערבבים וממשיכים לבשל על אש נמוכה כ־10 דקות עד לריכוך המאש.
  6. לאחר הכנת השפצלה מערבבים אותו בסיר של המאש ומגישים עם עוד פרמז'ן מגורד והרבה שמן זית איכותי.

לשפצלה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה בעזרת מטרפה עד לקבלת עיסה חלקה.
  2. מרתיחים מים בסיר גדול עם קצת מלח.
  3. בעזרת מכשיר להכנת שפצלה או בעזרת מסננת עם חורים רחבים מטפטפים את העיסה לתוך המים הרותחים.
  4. לאחר דקה או שתיים השפצלה מוכן. לחכות שיצוף ואז לשלות מהמים.
הפופולריים