בפרק 11 של "שום פלפל ושמן זית", אירח חיים את השחקן שי אביבי. לקינוח הם הכינו מרק הדרים ותותים.
- שום פלפל ושמן זית 2024 - כל הפרקים
- שום פלפל ושמן זית - מן הארכיון
- מה אוכלים היום? לעמוד המתכונים מתוך תוכניות כאן 11
רכיבים:
- 2 כוסות מיץ תפוזים
- 3/4 כוס מיץ אשכוליות
- 2 כוסות מיץ מנדרינות
- קליפת תפוז, החלק הכתום בלבד, פרוסה לרצועות דקות וארוכות
- 1/4 שורש ג'ינג'ר טרי פרוס לרצועות דקות
- 2 סלסלות תות
- 2 שמנת של פעם
- 500 מ"ל מים
- 500 גרם סוכר + 100 גרם סוכר לתותים
אופן ההכנה:
- מכינים סירופ סוכר מכמות שווה של מים וסוכר (כוס על כוס).
- חולטים את קליפת התפוז והג'ינג'ר פעמיים במים רותחים כדי להוציא את המרירות.
- מבשלים את הקליפה והג'ינג'ר בסירופ עד שיהפכו שקופים כמעט לגמרי והסירופ יתעבה. מצננים היטב.
- לאחר שמצטנן, מוסיפים למיצי ההדרים ומצננים היטב שוב.
- בקערה מערבבים ומועכים את התותים עם הסוכר עד שהתותים מגירים נוזל אדמדם.
- סמוך להגשה שופכים את מיצי ההדרים לתוך קערת התותים. כל סועד מקבל קערית ובה מיץ הדרים, תותים מרוסקים ורצועות ג'ינג'ר ותפוז. ניתן להגיש עם שמנת של פעם.