שום פלפל ושמן זית - המתכונים

מתכון של חיים כהן למרק הדרים ותותים

מתכון של חיים כהן למרק הדרים ותותים
חיים כהן אירח את השחקן שי אביבי ב"שום פלפל ושמן זית". לקינוח הם הכינו מרק הדרים ותותים
Getting your Trinity Audio player ready...
-
צילום: -

בפרק 11 של "שום פלפל ושמן זית", אירח חיים את השחקן שי אביבי. לקינוח הם הכינו מרק הדרים ותותים.

רכיבים:

  • 2 כוסות מיץ תפוזים
  • 3/4 כוס מיץ אשכוליות
  • 2 כוסות מיץ מנדרינות
  • קליפת תפוז, החלק הכתום בלבד, פרוסה לרצועות דקות וארוכות
  • 1/4 שורש ג'ינג'ר טרי פרוס לרצועות דקות
  • 2 סלסלות תות
  • 2 שמנת של פעם
  • 500 מ"ל מים
  • 500 גרם סוכר + 100 גרם סוכר לתותים

אופן ההכנה:

  1. מכינים סירופ סוכר מכמות שווה של מים וסוכר (כוס על כוס).
  2. חולטים את קליפת התפוז והג'ינג'ר פעמיים במים רותחים כדי להוציא את המרירות.
  3. מבשלים את הקליפה והג'ינג'ר בסירופ עד שיהפכו שקופים כמעט לגמרי והסירופ יתעבה. מצננים היטב.
  4. לאחר שמצטנן, מוסיפים למיצי ההדרים ומצננים היטב שוב.
  5. בקערה מערבבים ומועכים את התותים עם הסוכר עד שהתותים מגירים נוזל אדמדם.
  6. סמוך להגשה שופכים את מיצי ההדרים לתוך קערת התותים. כל סועד מקבל קערית ובה מיץ הדרים, תותים מרוסקים ורצועות ג'ינג'ר ותפוז. ניתן להגיש עם שמנת של פעם.
הפופולריים