בפרק 11 של "שום פלפל ושמן זית", אירח חיים את השחקן שי אביבי. בסוף הארוחה הם הרימו לחיים עם קוקטייל ערק, רוזטה ומלון מהמדורה.
- שום פלפל ושמן זית 2024 - כל הפרקים
- שום פלפל ושמן זית - מן הארכיון
- מה אוכלים היום? לעמוד המתכונים מתוך תוכניות כאן 11
מרכיבים:
- 1 כוס שקדים שלמים
- 1 כוס מים
- 1 מלון, פרוס
- ערק
- רוזטה
אופן ההכנה:
- טוחנים בבלנדר את השקדים עם המים כ־2 דקות ומעבירים למסננת עם בד גבינות וסוחטים את ה"חלב".
- בעזרת שיפודים או רשת צולים פרוסות מלון על מדורה או בגריל וחותכים לקוביות. מצננים.
- מערבבים ביחס של 1:1:2 חלב שקדים: ערק: רוזטה.
- מעבירים קוביות מלון לכוס קוקטייל וממלאים בקרח.
- שופכים את תערובת הערק והרוזטה לכוס ומגישים.