חיים כהן אירח את הקונדיטורית קרן אגם בפרק 12 של "שום פלפל ושמן זית". למנה הראשונה הם הכינו סלט עלים ברוטב וויניגרט רוזטה. המתכון המלא לפניכם:
- שום פלפל ושמן זית 2024 - כל הפרקים
- שום פלפל ושמן זית - מן הארכיון
- מה אוכלים היום? לעמוד המתכונים מתוך תוכניות כאן 11
מרכיבים
לוויניגרט:
- 2/3 כוס שמן זרעי ענבים
- 1 כף חרדל
- 1 כף דבש
- 1 כף רוזטה
- 1/3 כוס חומץ בן יין
- מלח, פלפל
לסלט:
- 2 ראשי חסה, מפורקים לעלים או חתוכים לרבעים (עדיף מסוג ליטל ג'ם או סלנובה)
- 100 גרם גרעיני חמנייה, קלויים
- 100 גרם זרעי דלעת, קלויים
- 50 גרם פרמז'ן, מגורדת
אופן הכנה:
- מערבבים את כל מרכיבי הוויניגרט, חוץ מהשמן, בעזרת מטרפה. מזליפים את השמן לאט לאט תוך כדי טריפה (ניתן להשתמש במטחנת יד חשמלית במקום במטרפה) עד לקבלת רוטב לבן וסמיך.
- מניחים את מרכיבי הסלט בקערה עם חצי מכמות הפרמז'ן, מזלפים מהרוטב, מערבבים פעם אחת, מעבירים לקערת הגשה, מערבבים פעם נוספת ומפזרים את הפרמז'ן הנותרת.