שום פלפל ושמן זית - המתכונים

מתכון של חיים כהן לסלט עלים וויניגרט רוזטה

מתכון של חיים כהן לסלט עלים וויניגרט רוזטה
הקונדיטורית קרן אגם התארחה בתוכנית הבישול "שום פלפל ושמן זית". למנה הראשונה הם הכינו סלט עלים מרענן עם ברוטב וויניגרט רוזטה
-
צילום: -

חיים כהן אירח את הקונדיטורית קרן אגם בפרק 12 של "שום פלפל ושמן זית". למנה הראשונה הם הכינו סלט עלים ברוטב וויניגרט רוזטה. המתכון המלא לפניכם: 

מרכיבים 

לוויניגרט:

  • 2/3 כוס שמן זרעי ענבים
  • 1 כף חרדל
  • 1 כף דבש
  • 1 כף רוזטה
  • 1/3 כוס חומץ בן יין
  • מלח, פלפל

לסלט:

  • 2 ראשי חסה, מפורקים לעלים או חתוכים לרבעים (עדיף מסוג ליטל ג'ם או סלנובה)
  • 100 גרם גרעיני חמנייה, קלויים
  • 100 גרם זרעי דלעת, קלויים
  • 50 גרם פרמז'ן, מגורדת

אופן הכנה:

  1. מערבבים את כל מרכיבי הוויניגרט, חוץ מהשמן, בעזרת מטרפה. מזליפים את השמן לאט לאט תוך כדי טריפה (ניתן להשתמש במטחנת יד חשמלית במקום במטרפה) עד לקבלת רוטב לבן וסמיך.
  2. מניחים את מרכיבי הסלט בקערה עם חצי מכמות הפרמז'ן, מזלפים מהרוטב, מערבבים פעם אחת, מעבירים לקערת הגשה, מערבבים פעם נוספת ומפזרים את הפרמז'ן הנותרת.
הפופולריים