שום פלפל ושמן זית - המתכונים

מתכון של חיים כהן לטארט טאטן

מתכון של חיים כהן לטארט טאטן
הקונדיטורית קרן אגם התארחה ב"שום פלפל ושמן זית" וביחד עם חיים כהן הם הכינו ארוחה לתפארת. לקינוח הם הכינו טארט טאטן מפנק ומנחם
-
צילום: -

חיים כהן אירח את הקונדיטורית קרן אגם בפרק 12 של "שום פלפל ושמן זית". למנה האחרונה הם הכינו טארט טאטן מפנק ומנחם. המתכון לפניכם:

מרכיבים:

  • מחבת חסינת חום בקוטר 26 או 28 ס״מ

לקרמל:

  • כוס סוכר לבן
  • 1/3 כוס מים
  • 75 גרם חמאה

לתפוחים:

  • 6–7 תפוחים (עדיף גרני סמיט) קלופים, נקיים מליבה, ופרוסים לרבעים
  • 1 חבילה של בצק עלים מצונן מהמקרר (אפשר גם בצק עלים קפוא)

להגשה:

  • גלידה וניל

אופן הכנה:

לקרמל:

  1. במחבת רחבה (כזו שגם נכנסת לתנור) ממיסים סוכר לבן ומים ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהתערובת מתחילה לבעבע. ממשיכים לבשל ללא ערבוב עוד כמה דקות עד שהתערובת מתחילה לקבל צבע ענברי. היזהרו לא לשרוף אותה.
  2. מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה (שתימס מהחום) ומערבבים.
  3. מחממים תנור ל־190 מעלות.
  4. מסדרים את התפוחים על המחבת מעל הקרמל, מתחילים מהטבעת החיצונית בעיגול ואז פנימה, מניחים את התפוחים על צידם, ללא מרווחים. ממלאים את המחבת לגמרי.
  5. מבשלים שוב על הגז על אש בינונית למשך 10–12 דקות לריכוך קל מאוד של התפוחים. גם בשלב זה היזהרו לא לשרוף. אם האש שלכם גבוהה מדי הנמיכו אותה קצת, ואם יש צורך השאירו את התפוחים עוד על האש. מסירים מהאש ומניחים בצד.
  6. פורסים את בצק העלים על נייר אפייה, ומסמנים עיגול בקוטר התבנית או המחבת שתכניסו לתנור. הופכים את בצק העלים יחד עם נייר האפייה על התבנית של התפוחים ומסירים את נייר האפייה. מהדקים את הבצק היטב לשוליים כדי שיכסה את כל התפוחים.
  7. מכניסים לתנור ל־35–40 דק׳ או עד שהבצק שחום היטב בחלקו העליון.
  8. מוציאים מהתנור ומצננים את הטארט למשך 15–20 דק׳, ולאחר מכן הופכים אותו על צלחת הגשה. מגישים חם עם כדור גלידת וניל בצד.
הפופולריים