חיים כהן אירח את השחקנית נעמי לבוב בפרק 13 של "שום פלפל ושמן זית". יחד הם הכינו פורטראהוס, תפוחי אדמה ושושקה מוחמצת:
- שום פלפל ושמן זית 2024 - כל הפרקים
- שום פלפל ושמן זית - מן הארכיון
- מה אוכלים היום? לעמוד המתכונים מתוך תוכניות כאן 11
מרכיבים:
לבצק:
- 500 גרם קמח
- 5 ביצים
- מעט מלח
לבשאמל:
- 500 מ"ל חלב
- 40 גרם קמח לבן
- 40 גרם חמאה
- מעט אגוז מוסקט מגורד (עדיף מאגוז שלם)
- מלח
למילוי:
- 1 צרור מנגולד, רק החלק הירוק, קצוץ גס
לציפוי:
- פרמז'ן
- מוצרלה יבשה
אופן ההכנה:
- מערבבים את מרכיבי הבצק במעבד מזון עד לקבלת בצק אחיד, מניילנים ומקררים.
- בקלחת על אש נמוכה ממיסים את החמאה והקמח לבשאמל. לאט לאט מטמיעים את החלב בתוך הרביכה תוך כדי ערבוב במטרפה. כשמסיימים לשפוך את החלב מגרדים את אגוז המוסקט וממליחים במלח. מקררים.
- בסיר רחב עם שמן זית על אש בינונית מבשלים את המנגולד עד שהוא מאבד מנפחו וצבעו נהיה כהה יותר. מקררים.
- מרדדים את בצק הפסטה לדפים, מורחים מהבשאמל, עורמים מהמנגולד ומגלגלים. חותכים למקטעים באורך של 3 ס"מ ומניחים בתבנית אפייה משומנת ומרופדת בנייר אפייה. שופכים רבע כוס מים לתבנית, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור חם (180 מעלות) ל-20 דקות.
- מוציאים מהתנור את התבנית, פותחים את נייר הכסף, מגרדים פרמז'ן ומוצרלה יבשה בשכבה יפה, ומכניסים חזרה לתנור לעוד כ־10 דקות או עד שמשחים.