שום פלפל ושמן זית - המתכונים

מתכון של חיים כהן לניוקי ערמונים

מתכון של חיים כהן לניוקי ערמונים
השחקנית נעמי לבוב התארחה ב"שום פלפל ושמן זית" ויחד עם חיים כהן הם הכינו ארוחה בניחוח איטלקי, שכללה ניוקי ערמונים קרמי
Getting your Trinity Audio player ready...
ניוקי
צילום: כאן

חיים כהן אירח את השחקנית נעמי לבוב בפרק 13 של "שום פלפל ושמן זית". יחד הם הכינו ניוקי ערמונים קרמי:

מרכיבים:

לניוקי:

  • 500 גרם תפוחי אדמה
  • 125 גרם קמח
  • 2 חלמונים M
  • מעט מלח

לרוטב:

  • 50 גרם חמאה
  • 6-7 ערמונים טריים, קלויים או קלופים
  • 5-6 ערמונים בוואקום
  • 1 עלה מרווה
  • מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מייבשים את תפוחי האדמה על מלח גס בתנור חם (200 מעלות) כ־40 דקות. מוציאים מהתנור, חוצים כשתפוחי האדמה עדיין חמים ומרוקנים אותם לקערה. את הקליפה משליכים.
  2. מועכים את תפוחי האדמה במועך פירה, מערבבים את החלמון והמלח פנימה ומתחילים לערבב קמח לתוך תפוחי האדמה. תחילה בכף עץ בקערה, ולאחר שימוש בכמחצית מכמות הקמח ניתן לעבור ללוש ביד על משטח העבודה.

 

הפופולריים