חיים כהן אירח את השחקנית נעמי לבוב בפרק 13 של "שום פלפל ושמן זית". יחד הם הכינו ניוקי ערמונים קרמי:
- שום פלפל ושמן זית 2024 - כל הפרקים
- שום פלפל ושמן זית - מן הארכיון
- מה אוכלים היום? לעמוד המתכונים מתוך תוכניות כאן 11
מרכיבים:
לניוקי:
- 500 גרם תפוחי אדמה
- 125 גרם קמח
- 2 חלמונים M
- מעט מלח
לרוטב:
- 50 גרם חמאה
- 6-7 ערמונים טריים, קלויים או קלופים
- 5-6 ערמונים בוואקום
- 1 עלה מרווה
- מלח
אופן ההכנה:
- מייבשים את תפוחי האדמה על מלח גס בתנור חם (200 מעלות) כ־40 דקות. מוציאים מהתנור, חוצים כשתפוחי האדמה עדיין חמים ומרוקנים אותם לקערה. את הקליפה משליכים.
- מועכים את תפוחי האדמה במועך פירה, מערבבים את החלמון והמלח פנימה ומתחילים לערבב קמח לתוך תפוחי האדמה. תחילה בכף עץ בקערה, ולאחר שימוש בכמחצית מכמות הקמח ניתן לעבור ללוש ביד על משטח העבודה.