הזמר והיוצר יוני בלוך התארח בפרק 14 של "שום פלפל ושמן זית" ויחד עם חיים כהן הם הכינו ארוחה שמורכבת ממנות ילדים, שמותאמות במיוחד "לגדולים", כמו למשל פיתה מחבת.
- שום פלפל ושמן זית 2024 - כל הפרקים
- שום פלפל ושמן זית - מן הארכיון
- מה אוכלים היום? לעמוד המתכונים מתוך תוכניות כאן 11
מרכיבים:
לפיתה:
- 3 כוסות קמח
- כוס וחצי מים פושרים
- 1 כף שמרים
- 1 כף סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 כף שמן
למילוי:
- 1 קופסת קוטג 12%
- 100 גרם צפתית המאירי
- 5–6 פרוסות פלפל חריף
- 1 בצל לבן קטן, קלוף וקצוץ דק
- מלח
אופן ההכנה:
- מערבבים את השמרים עם מעט מים בקערה קטנה. במיקסר שמים את הקמח, את המים עם השמרים ואת שאר המים. לשים כדקה. מוסיפים את הסוכר, את המלח ואת השמן, ולשים עוד כחמש דקות. מעבירים למשטח מקומח ומחלקים את הבצק לעיגולים קטנים. מניחים לבצק לנוח 10 דקות, ולאחר מכן מרדדים לעיגולים.
- בקערה מערבבים את הגבינות עם פלפל חריף ובצל ומתבלים במלח. פורסים את עיגול הבצק על משטח העבודה, ממלאים בתערובת הגבינה ומקפלים.
- במחבת משומנת על אש בינונית מניחים את הפיתה ומטגנים עד להשחמה משני הצדדים. מעבירים לקרש חיתוך, פורסים ומגישים.