הזמר והיוצר יוני בלוך התארח בפרק 14 של "שום פלפל ושמן זית" ויחד עם חיים כהן הם הכינו ארוחה שמורכבת ממנות ילדים, שמותאמות במיוחד "לגדולים", כמו למשל מרק עוף, אבל עם אטריות וטורטליני.
- שום פלפל ושמן זית 2024 - כל הפרקים
- שום פלפל ושמן זית - מן הארכיון
- מה אוכלים היום? לעמוד המתכונים מתוך תוכניות כאן 11
מרכיבים:
- 1 קילו עצמות עוף
- חצי קילו כנפי עוף
- 1 גרון עוף או הודו
- 4 יחידות כרעיים
- 4 יחידות שוקיים
- 2 בצלים, קלופים ופרוסים
- 1 גזר, קלוף ופרוס
- 1 שורש סלרי, קלוף ופרוס
- 1 שורש פטרוזיליה, קלוף ופרוס
- 1 כרישה, פרוסה
- 1 תפוח עץ ירוק, פרוס
- 5 יחידות פלפל אנגלי
- 2 יחידות עלי דפנה
- מלח
לאטריות:
- 4 ביצים
- מעט מלח
- כף וחצי קמח
- 2 כפות מים
לטורטליני:
למילוי:
- 1 כוס בצל מטוגן: פורסים 4 בצלים לבנים ומטגנים על אש נמוכה בסבלנות תוך כדי ערבוב עד להשחמה
- 2 יחידות כרעיים מהמרק
- מלח
לבצק:
- שתיים וחצי כוסות קמח פסטה
- 2 חלמונים
- כוס מים רותחים
- מעט מלח
- כף שמן
אופן ההכנה:
למרק:
- מניחים בתבנית את העצמות, הכרעיים, הכנפיים והגרון. מתבלים בשמן זית ובמלח ומכניסים לחצי שעה לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות. מוציאים מהתנור כשהעצמות שחומות. מכניסים לסיר, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הירקות, את התבלינים ומלח, מכסים ומבשלים על אש בינונית כשעה. מסננים את המרק.
לאטריות:
- טורפים את הביצים, מוסיפים קמח ומים וממשיכים לטרוף, מוסיפים מלח. מסננים את הבלילה.
- במחבת לקרפים או במחבת טפלון, על אש בינונית, מטפטפים טיפה שמן. יוצקים מהבלילה למחבת בשכבה דקה, מטגנים כדקה ומעבירים לצלחת.
- מגלגלים את החביתיות ופורסים לרצועות דקות. מניחים בקערת הגשה את האטריות ומוזגים עליהן מהמרק.
לטורטליני:
- מוציאים מהמרק 2 כרעיים ומפרקים את הבשר, מניחים בקערה. מצננים.
- מבשלים את הטורטליני בתוך המרק המסונן בערך כשתי דקות.
- בקערה מערבבים כוס מים רותחים עם מלח וכוס קמח פסטה, מוסיפים את החלמונים וכף שמן. מערבבים היטב.
- מוסיפים 1.5 כוסות קמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים בניילון ומקררים כ־20 דקות.
- מרדדים את הבצק עד לעובי של 2–3 מ"מ. קורצים עיגולים ומניחים ממלית הבצל המטוגן במרכז. מקפלים ומדביקים בעזרת מים. מדביקים את הפינות זו לזו לצורת טורטליני.