הזמר והיוצר יוני בלוך התארח בפרק 14 של "שום פלפל ושמן זית" ויחד עם חיים כהן הם הכינו ארוחה שמורכבת ממנות ילדים, שמותאמות במיוחד "לגדולים", כמו למשל שניצל, אבל עם סינטה.
- שום פלפל ושמן זית 2024 - כל הפרקים
- שום פלפל ושמן זית - מן הארכיון
- מה אוכלים היום? לעמוד המתכונים מתוך תוכניות כאן 11
מרכיבים:
- 400 גרם סינטה
- פירורי לחם
- 3 ביצים, טרופות
- מלח
לפירה:
- 1 ק"ג תפו"א
- מיץ מלימון אחד
- מלח
- 3 כפות שמן זית
לקונפי:
- 10 שיני שום, קלופות, שלמות
- 300 מ"ל שמן זית
להגשה:
- חזרת סלק
אופן ההכנה:
- מכינים שום קונפי בסיר קטן על אש קטנה: מניחים את שיני השום בסיר, מכסים בשמן זית ומבשלים כ־30 דקות תוך הקפדה שהשמן לא ירתח ושהשום לא ישחים מדי. מסננים ושומרים גם את השום וגם את השמן.
- פורסים את הסינטה ודופקים בין שני ניירות אפייה עד לעובי של סנטימטר.
- מחממים תנור ל־200 מעלות ואופים את התפודים כשהם עטופים בנייר כסף למשך כשעה. מועכים לפירה. מבשלים את הפירה בסיר על אש נמוכה ומערבבים עם מיץ הלימון, עם השום קונפי, עם שלוש כפות מהשמן של השום ועם המלח. בהדרגה תוך כדי בחישה מוסיפים שלוש כפות שמן זית.
- טובלים את הסינטה בביצים, ומצפים בפירורי לחם.
- במחבת על אש בינונית מוזגים שמן עד לגובה סנטימטר. כשהשמן חם מניחים את הסינטה במחבת ומטגנים עד להשחמה.