שום פלפל ושמן זית - המתכונים

מתכון של חיים כהן לשטרודל

מתכון של חיים כהן לשטרודל
הזמר והיוצר יוני בלוך התארח ב"שום פלפל ושמן זית" ויחד עם חיים כהן הם הכינו ארוחה שמורכבת ממנות ילדים, שמותאמות במיוחד "לגדולים", כמו למשל קינוח שטרודל. יאמי
שטרודל
צילום: כאן

הזמר והיוצר יוני בלוך התארח בפרק 14 של "שום פלפל ושמן זית" ויחד עם חיים כהן הם הכינו ארוחה שמורכבת ממנות ילדים, שמותאמות במיוחד "לגדולים", כמו למשל קינוח שטרודל. יאמ.

מרכיבים:

לבצק:

  • 500 גרם קמח
  • 250 מ"ל מים
  • 50 גרם שמן זית
  • מעט מלח

למילוי:

  • 4 תפוחי פינק ליידי, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 100 גרם צימוקים, מושרים במים 10 דקות

לגלגול:

  • 200 גרם חמאה מומסת או 200 מ"ל שמן זרעי ענבים

אופן הכנה:

  1. לשים את מרכיבי הבצק כעשר דקות. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל־24 שעות.
  2. מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים אותו במרכז משטח עבודה מקומח היטב ומתחילים לרדד. כשיריעת הבצק מתחילה להתרחב ולהיות דקה, מותחים אותה בקצות האצבעות ובגב כף היד, עד שאפשר לראות דרכה.
  3. בחלק הצר של הבצק מניחים את התפוחים והצימוקים לכל האורך, מזליפים שמן זרעי ענבים או חמאה מומסת על כל הבצק ומתחילים לגלגל. מורחים מהשומן על השטרודל, חורצים כמה פתחים במספריים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות לכ־50 דקות או עד שהבצק משחים ונעשה פריך.

 

הפופולריים