שום פלפל ושמן זית - המתכונים

מתכון של חיים כהן לגונדי במרק עוף

מתכון של חיים כהן לגונדי במרק עוף
השחקנית והזמרת לירז צ'רכי התארחה ב"שום פלפל ושמן זית", ויחד עם חיים כהן הם הכינו ארוחה בנוסח יהודי-פרסי, שכללה גונדי מרק עוף מסורתי
גונדי
צילום: כאן

השחקנית והזמרת לירז צ'רכי התארחה בפרק 15 של "שום פלפל ושמן זית", ויחד עם חיים כהן הם הכינו ארוחה בנוסח יהודי-פרסי, שכללה גונדי מרק עוף מסורתי.

מרכיבים:

לגונדי:

  • 700 גרם חומוס, מושרה לילה
  • 700 גרם חזה עוף
  • 3 בצלים
  • 2 כפות כורכום
  • כף כמון
  • כפית הל
  • מלח
  • פלפל

למרק:

  • 500 גרם גרון הודו או 4 יחידות גרון עוף
  • 1 יחידה כרע עוף
  • 3 כפות כורכום
  • 300 גרם גרגירי חומוס, מושרים ומבושלים עד לרכות, מסוננים

אופן ההכנה:

  1. במטחנת בשר טוחנים את חזה העוף, את החומוס המושרה ואת הבצלים, לתוך קערה. מתבלים ומחזירים לטחינה נוספת. מכניסים את הקערה למקרר ל־30 דקות.
  2. בסיר עמוק מרתיחים מים עם כורכום, מחזירים את העוף ואת הגרונות, מוסיפים את החומוס המבושל ומבשלים 30 דקות.
  3. מוציאים את בצק הגונדי מהמקרר, מכדררים ומכניסים למרק על אש קטנה. מכסים ומבשלים 30 דקות.

 

 

 

הפופולריים