השחקנית והזמרת לירז צ'רכי התארחה בפרק 15 של "שום פלפל ושמן זית", ויחד עם חיים כהן הם הכינו ארוחה בנוסח יהודי-פרסי, שכללה גונדי מרק עוף מסורתי.
- שום פלפל ושמן זית 2024 - כל הפרקים
- שום פלפל ושמן זית - מן הארכיון
- מה אוכלים היום? לעמוד המתכונים מתוך תוכניות כאן 11
מרכיבים:
לגונדי:
- 700 גרם חומוס, מושרה לילה
- 700 גרם חזה עוף
- 3 בצלים
- 2 כפות כורכום
- כף כמון
- כפית הל
- מלח
- פלפל
למרק:
- 500 גרם גרון הודו או 4 יחידות גרון עוף
- 1 יחידה כרע עוף
- 3 כפות כורכום
- 300 גרם גרגירי חומוס, מושרים ומבושלים עד לרכות, מסוננים
אופן ההכנה:
- במטחנת בשר טוחנים את חזה העוף, את החומוס המושרה ואת הבצלים, לתוך קערה. מתבלים ומחזירים לטחינה נוספת. מכניסים את הקערה למקרר ל־30 דקות.
- בסיר עמוק מרתיחים מים עם כורכום, מחזירים את העוף ואת הגרונות, מוסיפים את החומוס המבושל ומבשלים 30 דקות.
- מוציאים את בצק הגונדי מהמקרר, מכדררים ומכניסים למרק על אש קטנה. מכסים ומבשלים 30 דקות.