השחקנית והזמרת לירז צ'רכי התארחה בפרק 15 של "שום פלפל ושמן זית", ויחד עם חיים כהן הם הכינו ארוחה בנוסח יהודי-פרסי, שהסתיימה במרציפן מסורתי מתוק.
- שום פלפל ושמן זית 2024 - כל הפרקים
- שום פלפל ושמן זית - מן הארכיון
- מה אוכלים היום? לעמוד המתכונים מתוך תוכניות כאן 11
מרכיבים:
- 100 גרם שקדים שלמים קלופים
- 120 גרם אבקת סוכר
- 5 טיפות מי ורדים
- 2 שקדים מרים
- כף מים
להגשה:
- סוכר לבן
- פיסטוק
- שקדים
אופן ההכנה:
- למעבד מזון מוסיפים את המרכיבים בהדרגה תוך כדי טחינה עד לקבלת בצק אחיד. זה לוקח כ־3–4 דקות טחינה. אם לא מתקבל בצק אחיד וחלק, מוסיפים כמה טיפות מים.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומעבדים אותו לנחשים ארוכים. פורסים למקטעים באורך של 1.5 ס"מ. מעבירים את הסוכר לצלחת שטוחה ומגלגלים את המרציפן בסוכר. תוקעים במרכז פיסטוק או שקד ומגישים.