בספיישל יום העצמאות אירח חיים כהן את גידי גוב לארוחת שפע בהשראת תקופת הצנע. את הפתיתים מימי הצנע הם שדרגו לריזוטו עם תרד וגבינה. המתכון המלא לפניכם
מרכיבים:
- 1 שקית פתיתים בצורת אורז
- צרור תרד טורקי
- 100 גרם גבינת המאירי
- 100 גרם מוצרלה יבשה
- 50 גרם פרמז'ן
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפתיתים לפי ההוראות שעל אריזת היצרן.
- בסיר רחב מבשלים חצי מכמות התרד עם כף מים, עד שהתרד משנה את צבעו ומאבד נפח.
- בבלנדר איכותי טוחנים את התרד המבושל והתרד הטרי עד לקבלת קרם ירוק ודליל.
- בקערה מערבבים את הפתיתים עם קרם התרד, מגרדים מוצרלה והמאירי, מערבבים עד להטמעה מלאה של הגבינות, מעבירים לצלחת הגשה ומגרדים מעל את הפרמז'ן.