בספיישל יום העצמאות אירח חיים כהן את גידי גוב לארוחת שפע בהשראת תקופת הצנע. למנה העיקרית הם הכינו עוף פרפר עם תפוחי אדמה ובצלי שאלוטס.
מרכיבים:
- 1 עוף טרי מפורק ללא עצמות
- מלח
- 5 תפוחי אדמה
- 8 בצלי שאלוט או בצלים ספרדיים
לציר:
- העצמות של העוף
- מקל סלרי, חתוך לחתיכות גדולות
- 2 גזרים, חתוכים לחתיכות גדולות
- 2 בצל לבן, חתוכים לחתיכות גדולות
אופן ההכנה:
- בסיר עמוק מניחים את העצמות של העוף ואת הירקות, מכסים במים ומרתיחים על אש בינונית כשעה וחצי. ממליחים במלח, מסננים ושומרים את הנוזל.
- פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות, פורסים את השאלוטס לפרוסות דקות, מניחים בשכבות בקלחת קטנה או בתבנית קטנה, השכבה התחתונה תפוחי אדמה ואז שאלוטס וחוזר חלילה. בשכבה העליונה מסיימים עם תפוחי אדמה. שופכים ציר לקלחת ומבשלים על אש קטנה. במשך 20–25 דקות מצמצמים את הציר בקלחת וכל פעם מוסיפים עוד ציר. לאחר מכן מכניסים את הקלחת לתנור שחומם מראש ל־200 מעלות, עד להשחמה. מוציאים.
- מניחים את העוף בְּתבנית, העור פונה כלפי מעלה. מזלפים שמן וממליחים במלח. מכניסים לתנור שחומם מראש ל־160 מעלות לשעה ורבע – שעה וחצי. מוציאים ומגישים עם תפוחי האדמה.