המארח השלישי בשבוע מרכז ב"בואו לאכול איתי" הוא עמנואל יצחק לוי, שהכין ארוחה בסגנון איטלקי באווירה תל אביבית-משיחית. למתכונים המלאים:
מנה ראשונה: "דמו של עשו הערפד ימח שמו" - מרק מינסטרונה
מרכיבים:
- חצי כוס שעועית לבנה
- בצל קצוץ
- 4-5 שיני שום
- 3 עגבניות קלופות וקצוצות
- 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 גבעולי סלרי פרוסים
- כרישה פרוסה
- שליש כוס שמן
- כוס פסטה קצרה
- מלח ופלפל (קורט)
- חצי כוס רסק עגבניות
- 5 כוסות מים
- 4 כפות עשבי תיבול (מיורן, טימין, אורגנו)
- חצי כוס יין אדום יבש
אופן הכנה:
- משרים מראש את השעועית ללילה.
- מחממים בסיר גדול את השמן ומטגנים את השום והבצל כ-3 דקות.
- מוסיפים את העגבניות ומערבבים מספר דקות. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את שאר הירקות, מערבבים כמה דקות במלח פלפל ועשבי תיבול ומוסיפים את המים.
- כעבור עשר דקות נוספות אפשר להוסיף את היין והרוטב. מניחים למרק להתבשל לפחות כחצי שעה.
- אם מגישים מיד, אפשר להוסיף פסטה עשר דקות לפני ההגשה. אם לא- עדיף להכין אותה בסיר נפרד ולהוסיף אותה לקראת ההגשה.
מנה עיקרית: "פלישת המסקרפונה מכוכב מרוז" - ריזוטו מסקרפונה וכמהין
מרכיבים:
לציר:
- כרישה אחת
- גזר אחד
- גבעול סלרי אחד
- תפוח אדמה אחד
- בצל אחד
- חופן פטרוזיליה
לריזוטו:
- כוס וחצי אורז מסוג קרנרולי/ארבוריו
- רבע כוס שמן זית
- 30 גרם חמאה
- כוס יין לעמנואל יבש
- 100-200 גרם קרם מסקרפונה (לפי הטעם)
- מחית כמהין
אופן הכנה:
ציר:
- מקלפים את תפוח האדמה, הבצל והגזר
- חותכים את כל הירקות לחתיכות גסות, מניחים בסיר מטגנים קלות בשמן, מלח ופלפל ומוסיפים 5-6 כוסות מים.
- מרתיחים ומחממים על אש בינונית במשך כשעה.
ריזוטו:
- בסיר נוסף, מטגנים במשך כדקה את האורז בשמן וחמאה. משאירים על אש קטנה.
- מוסיפים בכל פעם חצי כוס של הציר או של היין של הציר לסיר האורז, ומערבבים עד שהיא נספגת, וחוזר חלילה - עד שהאורז מתרכך.
לקראת ההגשה:
- מוסיפים לסיר מסקרפונה ומלח לפי הטעם.
- מערבבים במשך כחמש דקות את הריזוטו עם המסקרפונה בסיר.
- יוצקים לקערות הגשה, מוסיפים כף מחית כמהין לכל קערה ומערבבים
קינוח: "מכות האש של המלאך מטטרון" - גלידת זביונה
מרכיבים:
- חלמונים
- חצי כוס סוכר
- כוס יין מרסלה
אופן הכנה:
- מקציפים בסיר קטן את החלמונים והסוכר עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
- שמים את הסיר באמבט מרים, מוסיפים את היין בהדרגה וממשיכים להקציף כחמש דקות על האדים עד שהתערובת סמיכה.
- מקפיאים ל- 5-6 שעות בכוסות יין או בקעריות.