בואו לאכול איתי - המתכונים

בואו לאכול איתי עונה 8 | שבוע מרכז - המתכונים של עמנואל יצחק לוי

המתכונים של עמנואל יצחק לוי
המארח השלישי בשבוע מרכז ב"בואו לאכול איתי" הוא עמנואל יצחק לוי, שהכין ארוחה בסגנון איטלקי באווירה תל אביבית-משיחית. מה בתפריט? "דמו של עשו הערפד ימח שמו" - מרק מינסטרונה, "פלישת המסקרפונה מכוכב מרוז" - ריזוטו מסקרפונה וכמהין ולקינוח - "מכות האש של המלאך מטטרון" - גלידת זביונה
Getting your Trinity Audio player ready...
בואו לאכול איתי עונה 8 פרק 3
בואו לאכול איתי עונה 8 פרק 3 צילום: בואו לאכול איתי עונה 8 פרק 3

המארח השלישי בשבוע מרכז ב"בואו לאכול איתי" הוא עמנואל יצחק לוי, שהכין ארוחה בסגנון איטלקי באווירה תל אביבית-משיחית. למתכונים המלאים: 

מנה ראשונה: "דמו של עשו הערפד ימח שמו" - מרק מינסטרונה

מרכיבים:

  • חצי כוס שעועית לבנה
  • בצל קצוץ
  • 4-5 שיני שום
  • 3 עגבניות קלופות וקצוצות
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 גבעולי סלרי פרוסים
  • כרישה פרוסה
  • שליש כוס שמן
  • כוס פסטה קצרה
  • מלח ופלפל (קורט)
  • חצי כוס רסק עגבניות
  • 5 כוסות מים
  • 4 כפות עשבי תיבול (מיורן, טימין, אורגנו)
  • חצי כוס יין אדום יבש

אופן הכנה:

  1. משרים מראש את השעועית ללילה.
  2. מחממים בסיר גדול את השמן ומטגנים את השום והבצל כ-3 דקות.
  3. מוסיפים את העגבניות ומערבבים מספר דקות. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים את שאר הירקות, מערבבים כמה דקות במלח פלפל ועשבי תיבול ומוסיפים את המים.
  5. כעבור עשר דקות נוספות אפשר להוסיף את היין והרוטב. מניחים למרק להתבשל לפחות כחצי שעה.
  6. אם מגישים מיד, אפשר להוסיף פסטה עשר דקות לפני ההגשה. אם לא- עדיף להכין אותה בסיר נפרד ולהוסיף אותה לקראת ההגשה.

מנה עיקרית: "פלישת המסקרפונה מכוכב מרוז" - ריזוטו מסקרפונה וכמהין

מרכיבים:

לציר:

  • כרישה אחת
  • גזר אחד
  • גבעול סלרי אחד
  • תפוח אדמה אחד
  • בצל אחד
  • חופן פטרוזיליה

לריזוטו:

  • כוס וחצי אורז מסוג קרנרולי/ארבוריו
  • רבע כוס שמן זית
  • 30 גרם חמאה
  • כוס יין לעמנואל יבש
  • 100-200 גרם קרם מסקרפונה (לפי הטעם)
  • מחית כמהין

אופן הכנה:

ציר:

  1. מקלפים את תפוח האדמה, הבצל והגזר
  2. חותכים את כל הירקות לחתיכות גסות, מניחים בסיר מטגנים קלות בשמן, מלח ופלפל ומוסיפים 5-6 כוסות מים.
  3. מרתיחים ומחממים על אש בינונית במשך כשעה.

ריזוטו:

  1. בסיר נוסף, מטגנים במשך כדקה את האורז בשמן וחמאה. משאירים על אש קטנה.
  2. מוסיפים בכל פעם חצי כוס של הציר או של היין של הציר לסיר האורז, ומערבבים עד שהיא נספגת, וחוזר חלילה - עד שהאורז מתרכך.

לקראת ההגשה:

  1. מוסיפים לסיר מסקרפונה ומלח לפי הטעם.
  2. מערבבים במשך כחמש דקות את הריזוטו עם המסקרפונה בסיר.
  3. יוצקים לקערות הגשה, מוסיפים כף מחית כמהין לכל קערה ומערבבים

קינוח: "מכות האש של המלאך מטטרון" - גלידת זביונה

מכות האש של המלאך מטטרון - גלידת זביונה

מרכיבים:

  • חלמונים
  • חצי כוס סוכר
  • כוס יין מרסלה

אופן הכנה:

  1. מקציפים בסיר קטן את החלמונים והסוכר עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
  2. שמים את הסיר באמבט מרים, מוסיפים את היין בהדרגה וממשיכים להקציף כחמש דקות על האדים עד שהתערובת סמיכה.
  3. מקפיאים ל- 5-6 שעות בכוסות יין או בקעריות.
הפופולריים