המארחת הרביעית והאחרונה בשבוע מרכז ב"בואו לאכול איתי" היא גל בן דוד, שהכינה ארוחת פויקה בשטח של ההורים בסביון. למתכונים המלאים:
מנה ראשונה: פיתות סאג' וסלסלת עגבניות
מרכיבים:
פיתות:
- כוס (140 גרם) קמח לבן מנופה
- 2 כוסות (250 גרם) קמח מלא מנופה
- 1 כפית גדושה שמרים יבשים
- 1 כפית גדושה מלח
- 1 כוס מים
- שמן לשימון הבצק
לציפוי
- 1/4 כוס שמן זית
- 3 שיני שום כתושות
- 2 כפות זעתר טרי
סלסת עגבניות:
- מגוון סוגי עגבניות
- חומץ בלסמי
- שמן זית
- לימון
- סומק
- בצל סגול
אופן הכנה:
- מתקינים במיקסר את וו הלישה, שמים בקערת המיקסר את שני סוגי הקמח ואת המלח ומערבלים כמה שניות
- מוסיפים את השמרים ומערבלים עוד כמה שניות
- מוסיפים את המים ולשים 6-5 דקות, כשמדי פעם עוצרים את המיקסר ודואגים שכל המרכיבים יגיעו אל וו הלישה
- מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים בידיים 3-2 דקות נוספות ויוצרים מהבצק 12-10 כדורים
- משמנים קלות את הכדורים, מניחים אותם ברווחים על מגש, מכסים במגבת ומתפיחים בין חצי שעה לשעה, תלוי בטמפרטורת החדר
- מערבבים את שמן הזית והשום הכתוש ומניחים בצד. מחממים היטב את הסאג' על הכיריים או על גחלים ומשמנים אותו קלות
- מרדדים כדור בצק בעזרת הידיים לפיתה כמה שיותר דקה ומניחים על הסאג' החם. לאחר כשתי דקות יופיעו בועות על פני הבצק – בשלב זה הופכים את הפיתה, אופים עוד דקה-דקה וחצי ומסירים מהסאג'
- מיד כשמורידים את הפיתה מסאג' מברישים אותה בתערובת השמן והשום. אם רוצים, מפזרים מלמעלה זעתר
סלסת עגבניות:
- חותכים לקוביות מגוון רחב של כל סוגי העגבניות
- מוסיפים חומץ בלסמי ושמן זית
- לימון וסומק
- חותכים בצל סגול חי לטבעות ומפזרים מעל
להגשה: שמים כף טחינה מרוחה על גבי הפיתה ומפזרים את העגבניות ומעליהם הבצל סגול
מנה עיקרית: פויקה ציידים/מנה צמחונית: פויקה לקטים
מרכיבים:
- שמן זית
- בקבוק יין אדום איכותי
- בירה
- 1 קג׳ בשר אונטריב
- 200 גרם אוסובוקו + 2 מח עצם
- 2 כפות שומן כבש
- ציר עוף ליטר
- 3 בצלים
- 2 בטטות
- 3 גזרים
- 1 אריזה ערמונים ובוואקום
- 4 תפוחי אדמה
- ארטישוק ירושלמי
- כרובית
- פטריות
- שורש פטרוזיליה
- שורש סלרי + גבעולים
- 4 ראשי שום
מרכיבים לתיבול:
- 3/4 כוס סויה
- חופן פטרוזוליה, בזיליקום , זעתר טרי ומרווה
- זרעי כוסברה ושומר , 2 ענפים רוזמרין
- 4 כפות חומץ בלסמי
- 1 כף סוכר
- 4 כפות דבש או סילאן
- מעט קארי
- פפריקה
- כמון
- צילי
- מעט ציפורן
- מלח אטלנטי
אופן הכנה:
- משרים את הבשר במרינדה של סויה ויין אדום
- כמה שעות, אפשר גם לילה לפני ( בשר חתוך לקוביות גדולות )
- חותכים את הירקות לקוביות גסות
- מפרידים את השורשים ואת הירקות הרכים וירוקים
- מדליקים את המדורה עד שיווצרו גחלים לוהטות
- שמים שמן זית בסיר ומקפיצים את הבצל והשורשים, אחרי מספר דקות מכניסים את הבשר לתוך הסיר וצורבים מכל כיוון
- לאחר שהבשר נסגר, מוסיפים את שאר הירקות בהדרגה ומערבבים
- מוסיפים את הנוזלים של היין וציר העוף ומתבלים
- מוסיפים עוד נוזלים עד כמעט סוף הסיר
- נותנים לתבשיל לשבת על הגחלים במספר שעות, נא לבדוק שיש מספיק נוזלים תוך כדי ושהתחתית לא נשרפת, במידה וצריך עוד נוזלים ניתן להוסיף
- כאשר הבשר מתרכך ניתן להוציא את התבשיל מהמדורה ולאכול.
למנה הצמחונית: צמחוני אותו דבר רק בלי ציר עוף ובשר ועם גריסים פנינה
קינוח: בננה אינדיאנית ואפוגטו
מרכיבים:
- אשכול בננות לפי הצורך ( בננה במנה)
- 2 חבילות שוקולד מריר
- 3 כפות סוכר
- רדיד אלומניום
אופן הכנה:
- לוקחים את הבננה וחורצים יחד עם הקליפה לאורך הבננה חריץ
- מכניסים בחריץ את קוביות השוקולד
- מפזרים מעל קצת סוכר לכרמול
- עוטפים כל בננה באלומיניום ודוחפים למדורה לכרבע שעה
- פותחים את האלומניום ומגישים
לאפוגטו: גלידת וניל איכותית