בואו לאכול איתי - המתכונים

בואו לאכול איתי עונה 8 | שבוע מרכז - המתכונים של גל בן דוד

המתכונים של גל בן דוד
המארחת הרביעית והאחרונה בשבוע מרכז ב"בואו לאכול איתי" היא גל בן דוד, שהכינה ארוחת פויקה בשטח של ההורים בסביון. מה בתפריט? פיתות סאג' וסלסלת עגבניות, פויקה ציידים/לקטים ולקינוח - בננה אינדיאנית ואפוגטו
Getting your Trinity Audio player ready...
בואו לאכול איתי - המתכונים - גל בן דוד
בואו לאכול איתי - המתכונים - גל בן דוד צילום: כאן

המארחת הרביעית והאחרונה בשבוע מרכז ב"בואו לאכול איתי" היא גל בן דוד, שהכינה ארוחת פויקה בשטח של ההורים בסביון. למתכונים המלאים:

מנה ראשונה: פיתות סאג' וסלסלת עגבניות

מרכיבים:

פיתות:

  • כוס (140 גרם) קמח לבן מנופה
  • 2 כוסות (250 גרם) קמח מלא מנופה
  • 1 כפית גדושה שמרים יבשים
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 1 כוס מים
  • שמן לשימון הבצק

לציפוי

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות זעתר טרי

סלסת עגבניות:

  • מגוון סוגי עגבניות 
  • חומץ בלסמי
  • שמן זית
  • לימון
  • סומק
  • בצל סגול

אופן הכנה:

  1. מתקינים במיקסר את וו הלישה, שמים בקערת המיקסר את שני סוגי הקמח ואת המלח ומערבלים כמה שניות
  2. מוסיפים את השמרים ומערבלים עוד כמה שניות
  3. מוסיפים את המים ולשים 6-5 דקות, כשמדי פעם עוצרים את המיקסר ודואגים שכל המרכיבים יגיעו אל וו הלישה
  4. מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים בידיים 3-2 דקות נוספות ויוצרים מהבצק 12-10 כדורים
  5. משמנים קלות את הכדורים, מניחים אותם ברווחים על מגש, מכסים במגבת ומתפיחים בין חצי שעה לשעה, תלוי בטמפרטורת החדר
  6. מערבבים את שמן הזית והשום הכתוש ומניחים בצד. מחממים היטב את הסאג' על הכיריים או על גחלים ומשמנים אותו קלות
  7. מרדדים כדור בצק בעזרת הידיים לפיתה כמה שיותר דקה ומניחים על הסאג' החם. לאחר כשתי דקות יופיעו בועות על פני הבצק – בשלב זה הופכים את הפיתה, אופים עוד דקה-דקה וחצי ומסירים מהסאג'
  8. מיד כשמורידים את הפיתה מסאג' מברישים אותה בתערובת השמן והשום. אם רוצים, מפזרים מלמעלה זעתר

סלסת עגבניות:

  1. חותכים לקוביות מגוון רחב של כל סוגי העגבניות
  2. מוסיפים חומץ בלסמי ושמן זית
  3. לימון וסומק
  4. חותכים בצל סגול חי לטבעות ומפזרים מעל

להגשה: שמים כף טחינה מרוחה על גבי הפיתה ומפזרים את העגבניות ומעליהם הבצל סגול

מנה עיקרית: פויקה ציידים/מנה צמחונית: פויקה לקטים

מרכיבים:

  • שמן זית
  • בקבוק יין אדום איכותי
  • בירה
  • 1 קג׳ בשר אונטריב
  • 200 גרם אוסובוקו + 2 מח עצם
  • 2 כפות שומן כבש
  • ציר עוף ליטר
  • 3 בצלים
  • 2 בטטות
  • 3 גזרים
  • 1 אריזה ערמונים ובוואקום
  • 4 תפוחי אדמה
  • ארטישוק ירושלמי
  • כרובית
  • פטריות
  • שורש פטרוזיליה
  • שורש סלרי + גבעולים
  • 4 ראשי שום

מרכיבים לתיבול:

  • 3/4 כוס סויה
  • חופן פטרוזוליה, בזיליקום , זעתר טרי ומרווה
  • זרעי כוסברה ושומר , 2 ענפים רוזמרין
  • 4 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כף סוכר
  • 4 כפות דבש או סילאן
  • מעט קארי
  • פפריקה
  • כמון
  • צילי
  • מעט ציפורן
  • מלח אטלנטי

אופן הכנה:

  1. משרים את הבשר במרינדה של סויה ויין אדום
  2. כמה שעות, אפשר גם לילה לפני ( בשר חתוך לקוביות גדולות )
  3. חותכים את הירקות לקוביות גסות
  4. מפרידים את השורשים ואת הירקות הרכים וירוקים
  5. מדליקים את המדורה עד שיווצרו גחלים לוהטות
  6. שמים שמן זית בסיר ומקפיצים את הבצל והשורשים, אחרי מספר דקות מכניסים את הבשר לתוך הסיר וצורבים מכל כיוון
  7. לאחר שהבשר נסגר, מוסיפים את שאר הירקות בהדרגה ומערבבים
  8. מוסיפים את הנוזלים של היין וציר העוף ומתבלים
  9. מוסיפים עוד נוזלים עד כמעט סוף הסיר
  10. נותנים לתבשיל לשבת על הגחלים במספר שעות, נא לבדוק שיש מספיק נוזלים תוך כדי ושהתחתית לא נשרפת, במידה וצריך עוד נוזלים ניתן להוסיף
  11. כאשר הבשר מתרכך ניתן להוציא את התבשיל מהמדורה ולאכול.

למנה הצמחונית: צמחוני אותו דבר רק בלי ציר עוף ובשר ועם גריסים פנינה

קינוח: בננה אינדיאנית ואפוגטו

מרכיבים:

  • אשכול בננות לפי הצורך ( בננה במנה)
  • 2 חבילות שוקולד מריר
  • 3 כפות סוכר
  • רדיד אלומניום

אופן הכנה:

  1. לוקחים את הבננה וחורצים יחד עם הקליפה לאורך הבננה חריץ
  2. מכניסים בחריץ את קוביות השוקולד
  3. מפזרים מעל קצת סוכר לכרמול
  4. עוטפים כל בננה באלומיניום ודוחפים למדורה לכרבע שעה
  5. פותחים את האלומניום ומגישים

לאפוגטו: גלידת וניל איכותית

הפופולריים