בואו לאכול איתי - המתכונים

בואו לאכול איתי עונה 8 | שבוע מישור החוף - המתכונים של אדי בן סימון

המתכונים של אדי בן סימון
המארח הרביעי בשבוע מישור החוף הוא אדי בן סימון, שאירח בוילה שלו אוכל ביתי, בסגנון האלפיון העליון ובאווירה של קלאס באפס מאמץ. מה בתפריט? כרובית צרובה ברוטב קארי, אנטריקוט בחרדל ודבש, (צמחוני - פילה דניס ברוטב שום לימון) על קרם ארטישוק וירקות שורש צלויים ולקינוח - פבלובה סורבה ופירות יער.
Getting your Trinity Audio player ready...
אדי בן סימן - בואו לאכול איתי
אדי בן סימן - בואו לאכול איתי צילום: כאן

המארח הרביעי בשבוע מישור החוף ב"בואו לאכול איתי" הוא אדי בן סימון, שאירח בתנאים של האלפיון העליון אוכל ביתי פשוט והכל באווירה של קלאס באפס מאמץ. למתכונים המלאים: 

מנה ראשונה: כרובית צרובה ברוטב קארי

כרובית צרובה ברוטב קארי

מרכיבים:

  • כרובית גדולה
  • מלח ,פלפל שחור
  • כף גדושה אבקת קארי
  • שן שום
  • 3/4 כוס קרם קוקוס
  • 1/2 כוס חלב קוקוס
  • עלי נענע
  • צילי טרי פרוס
  • עליי בזיליקום

אופן הכנה:

  1. מרתיחים מים בתור סיר וממליחים את המים ברתיחה
  2. מוסיפים את הכרובית מבשלים בין 10-12 דקות
  3. לאחר מכן מסננים את הכרובית מהמים
  4. עוטפים את הכרובית בשמן זית ומפזרים מלח גס
  5. אופים בתנור בחום של 200 מעלות בין 15-20 דקות.

רוטב הקארי

  1. במחבת מחממים שמן מוסיפים מלח פלפל וכתישת שום
  2. מטגנים תוך כדי ערבוב כחצי דקה לפתיחת הטעמים
  3. מוסיפים קארי ומערבבים
  4. מוסיפים קרם קוקוס ותוך כדי ערבוב מוסיפים חלב קוקוס
  5. מנמיכים את האש עד הסמכת הרוטב.
  6. על צלחת שופכים את הרוטב ומניחים את הכרובית ומקשטים בעלי נענע, בזיליקום וצ'ילי פרוס.

מנה עיקרית: נתח אנטריקוט ברוטב חרדל ודבש, על מצע קרם ארטישוק וירקות שורש צלויים

אנטריקוט בחרדל ודבש, על מצע קרם ארטישוק וירקות שורש צלויים

עיקרית לצמחונית: פילה דניס ברוטב שום לימון על מצע קרם ארטישוק וירקות שורש צלויים

 

פילה דניס בשום לימון על קרם ארטישוק וירקות שורש צלויים

:

  • נתח אנטריקוט
  • ירקות שורש (גזרים צבעוניים וסלק)
  • ארטישוק
  • מלח ,פלפל שחור,חרדל דיזון ,דבש

אופן הכנה:

  1. מעסים את הנתח של האנטריקוט בשמן זית מלח ,פלפל גרוס ותערובת של חרדל דיזון ודבש.
  2. עוטפים את הנתח בנייר כסף על תבנית ואופים כ- 2.5 שעות בתנור 190 מעלות
  3. לוקחים ירקות שורש מקלפים שוטפים ומטבלים בשמן זית מלח פלפל גרוס ועישביי תיבול טריים
  4. מכניסים לתנור כ45 דקות.

מצע של קרם ארטישוק:

  1. לוקחים לבבות ארטישוק קפואים שמים במים ומיץ לימון מוסיפים קצת שום שמן זית ומלח לימון.
  2. מבשלים  את לבבות הארטישוק כחצי שעה עד שמתרככים.
  3. מסננים ומעבירים לקערה וטוחנים בפולסים תוך כדי זילוף שמן זית כ2 דקות למרקם משחתי
  4. ממליחים ומוסיפים פלפל שחור ומעט מלח לימון.
  5. מצלחתים.

מנה צמחונית - דג דניס מרוח בשמן זית, כתישת שום ומלח. אופן הכנה זהה.

קינוח: כדור פבלובה עם גלידת סורבה ופירות יער

פבלובה סורבה ופירות יער

מרכיבים ואופן הכנה:

  1. לתוך חצי כדור פבלובה מכניסים כף גלידת סורבה
  2. מכניסים סלט פירותי, סוגרים עם חציו השני של הכדור
  3. מחממים רוטב פירות יער, מזלפים מעל ומקשטים בעלה של נענע מעל ואבקת סוכר.
הפופולריים