המארח הרביעי בשבוע מישור החוף ב"בואו לאכול איתי" הוא אדי בן סימון, שאירח בתנאים של האלפיון העליון אוכל ביתי פשוט והכל באווירה של קלאס באפס מאמץ. למתכונים המלאים:
מנה ראשונה: כרובית צרובה ברוטב קארי
מרכיבים:
- כרובית גדולה
- מלח ,פלפל שחור
- כף גדושה אבקת קארי
- שן שום
- 3/4 כוס קרם קוקוס
- 1/2 כוס חלב קוקוס
- עלי נענע
- צילי טרי פרוס
- עליי בזיליקום
אופן הכנה:
- מרתיחים מים בתור סיר וממליחים את המים ברתיחה
- מוסיפים את הכרובית מבשלים בין 10-12 דקות
- לאחר מכן מסננים את הכרובית מהמים
- עוטפים את הכרובית בשמן זית ומפזרים מלח גס
- אופים בתנור בחום של 200 מעלות בין 15-20 דקות.
רוטב הקארי
- במחבת מחממים שמן מוסיפים מלח פלפל וכתישת שום
- מטגנים תוך כדי ערבוב כחצי דקה לפתיחת הטעמים
- מוסיפים קארי ומערבבים
- מוסיפים קרם קוקוס ותוך כדי ערבוב מוסיפים חלב קוקוס
- מנמיכים את האש עד הסמכת הרוטב.
- על צלחת שופכים את הרוטב ומניחים את הכרובית ומקשטים בעלי נענע, בזיליקום וצ'ילי פרוס.
מנה עיקרית: נתח אנטריקוט ברוטב חרדל ודבש, על מצע קרם ארטישוק וירקות שורש צלויים
עיקרית לצמחונית: פילה דניס ברוטב שום לימון על מצע קרם ארטישוק וירקות שורש צלויים
:
- נתח אנטריקוט
- ירקות שורש (גזרים צבעוניים וסלק)
- ארטישוק
- מלח ,פלפל שחור,חרדל דיזון ,דבש
אופן הכנה:
- מעסים את הנתח של האנטריקוט בשמן זית מלח ,פלפל גרוס ותערובת של חרדל דיזון ודבש.
- עוטפים את הנתח בנייר כסף על תבנית ואופים כ- 2.5 שעות בתנור 190 מעלות
- לוקחים ירקות שורש מקלפים שוטפים ומטבלים בשמן זית מלח פלפל גרוס ועישביי תיבול טריים
- מכניסים לתנור כ45 דקות.
מצע של קרם ארטישוק:
- לוקחים לבבות ארטישוק קפואים שמים במים ומיץ לימון מוסיפים קצת שום שמן זית ומלח לימון.
- מבשלים את לבבות הארטישוק כחצי שעה עד שמתרככים.
- מסננים ומעבירים לקערה וטוחנים בפולסים תוך כדי זילוף שמן זית כ2 דקות למרקם משחתי
- ממליחים ומוסיפים פלפל שחור ומעט מלח לימון.
- מצלחתים.
מנה צמחונית - דג דניס מרוח בשמן זית, כתישת שום ומלח. אופן הכנה זהה.
קינוח: כדור פבלובה עם גלידת סורבה ופירות יער
מרכיבים ואופן הכנה:
- לתוך חצי כדור פבלובה מכניסים כף גלידת סורבה
- מכניסים סלט פירותי, סוגרים עם חציו השני של הכדור
- מחממים רוטב פירות יער, מזלפים מעל ומקשטים בעלה של נענע מעל ואבקת סוכר.