המארח השלישי של שבוע דרום ב"בואו לאכול איתי" הוא משה ניסמפור. סלב אשקלוני וסבא גאה ומסור. הוא יארח אירוח ביתי עם אוכל פרסי. למתכונים המלאים:
מנה ראשונה: חריימה עם דג מוסר ים
מרכיבים:
- פפריקה חריפה ומתוקה
- רסק עגבניות
- מלח, כמון, רוויה, שום כתוש, דג מוסר או דג לברק
לצמחוני:
- פטריות
- בצל מטוגן
- גזר
- צימוקים
- כורכום, מלח, פלפל שחור
- פירה
- טורטייה מטוגנת
אופן הכנה:
חריימה:
- שמים בסיר: שום כתוש . רסק. מלח . פילפל שחור. פפריקה מתוקה פפריקה
חריפה. קימל. כמון. - מוסיפים מים קדושים
- מוסיפים את תבלין הפלא - כמובן, דג
גרסה צמחונית: טורטייה ממולאת בפירה וירקות
אופן הכנה:
- מבשלים פירה וירקות
- מוסיפים מלח. כרכום ופלפל שחור
- שמים הכול בתוך טורטייה ומטגנים
מנה עיקרית: מקרוני אטריות דקיקות בטעם מיוחד עם מרק ירקות ועוף (בלי עוף לצמחוני)
מרכיבים:
- אטריות דקיקות
- בצל קצוץ
- מים מתוך מרק הירקות
המרק למנה העיקרית:
- בצל קצוץ
- תפו"א
- דלעת
- קישואים
- שום כתוש
- כוסברה
- עגבניות
- פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח
מרק ירקות עם עוף
- עגבניות
- בצל קצוץ
- קישואים
- דלעת
- גזר
- תפוח אדמה
- רסק
- מלח. פלפל שחור. פפריקה מתוקה. קינמון וכורכום
- איטריות מטוגנות בבצל קצוץ ומבושלות ברוטב של המרק
לצימחוני כנ"ל אך ללא עוף
קינוח: קדאיף מתוק טעים ובריא
מרכיבים:
- שערות דקאיף
- מרגרינה
- תות שדה
- בוטנים ופיסטוקים טחונים
- שמנת צמחית
- אבקת סוכר קדאיף תות שדה מבושל, קצפת ותות שדה מעל