המנה העיקרית היא לא אחרת מפסטה לימונית טרייה שמגרה את כל החושים, אותה חיים וקטורזה מכינים בפרק פתיחת העונה השנייה הטעים במיוחד של "שום פלפל ושמן זית"
- שום פלפל ושמן זית 2024 - כל הפרקים
- שום פלפל ושמן זית - מן הארכיון
- מה מכינים היום? לכל המתכונים של תוכניות כאן 11
מרכיבים:
לבצק:
- 500 גרם קמח חיטה
- 200 מ"ל מים
- 5 גרם אבקת סודה לשתייה
- 5 גרם מלח
לרוטב:
- 300 גרם דג ים, נקי מעור ועצמות, חתוך לקוביות של 2X2 ס"מ
- 50 גרם חמאה
- 2 לימונים, אחד לפילטים ואחד למיץ
- מלח
להגשה:
- עלי פטרוזיליה קצוצים
אופן ההכנה:
הבצק:
- מניחים במיקסר את מרכיבי הבצק ומפעילים על מהירות נמוכה–בינונית עד לקבלת בצק גרגירי ומעט מפורר. מעבירים למשטח מקומח ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מניילנים ומעבירים למקרר למנוחה של כשעה.
- מרדדים את הבצק במכונת פסטה עד לדרגה אחת לפני הדרגה הדקה ביותר. מחליפים למתאם פטוצ'יני, מעבירים דרכו את העלה ומקמחים.
- מבשלים את הפסטה במים רותחים, מומלחים ועם מיץ מלימון אחד, עד שהפסטה צפה. מסננים.
הרוטב:
- מקלפים את הלימון בסכין וחותכים לפרוסות דקות (הלִבְנָה, החלק הלבן בלימון, מרירה. היזהרו לא להכניס ממנה לרוטב). סוחטים ביד את שאריות הלימון.
- מחממים חמאה במחבת על אש בינונית וסוחטים את הלימון השני למחבת. מוסיפים כף מים, מעט מלח ואת הדג. ממשיכים לבשל עוד כ־5 דקות.
- מניחים את הפסטה במחבת הרוטב, מגרדים לימון למחבת, מערבבים ומגישים עם פטרוזיליה קצוצה.