שום פלפל ושמן זית - המתכונים

מתכון של חיים כהן לפסטה לימונה

מתכון של חיים כהן לפסטה לימונה
המנה העיקרית היא לא אחרת מפסטה לימונית טרייה שמגרה את כל החושים, אותה חיים וקטורזה מכינים בפרק פתיחת העונה השנייה הטעים במיוחד של "שום פלפל ושמן זית"
Getting your Trinity Audio player ready...
פסטה לימונית שום פלפל ושמן זית
פסטה לימונית שום פלפל ושמן זית צילום: כאן 11

המנה העיקרית היא לא אחרת מפסטה לימונית טרייה שמגרה את כל החושים, אותה חיים וקטורזה מכינים בפרק פתיחת העונה השנייה הטעים במיוחד של "שום פלפל ושמן זית"

מרכיבים:

לבצק:

  • 500 גרם קמח חיטה
  • 200 מ"ל מים
  • 5 גרם אבקת סודה לשתייה
  • 5 גרם מלח

לרוטב:

  • 300 גרם דג ים, נקי מעור ועצמות, חתוך לקוביות של 2X2 ס"מ
  • 50 גרם חמאה
  • 2 לימונים, אחד לפילטים ואחד למיץ
  • מלח

להגשה:

  • עלי פטרוזיליה קצוצים

אופן ההכנה:

הבצק:

  1. מניחים במיקסר את מרכיבי הבצק ומפעילים על מהירות נמוכה–בינונית עד לקבלת בצק גרגירי ומעט מפורר. מעבירים למשטח מקומח ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מניילנים ומעבירים למקרר למנוחה של כשעה.
  2. מרדדים את הבצק במכונת פסטה עד לדרגה אחת לפני הדרגה הדקה ביותר. מחליפים למתאם פטוצ'יני, מעבירים דרכו את העלה ומקמחים.
  3. מבשלים את הפסטה במים רותחים, מומלחים ועם מיץ מלימון אחד, עד שהפסטה צפה. מסננים.

הרוטב:

  1. מקלפים את הלימון בסכין וחותכים לפרוסות דקות (הלִבְנָה, החלק הלבן בלימון, מרירה. היזהרו לא להכניס ממנה לרוטב). סוחטים ביד את שאריות הלימון.
  2. מחממים חמאה במחבת על אש בינונית וסוחטים את הלימון השני למחבת. מוסיפים כף מים, מעט מלח ואת הדג. ממשיכים לבשל עוד כ־5 דקות.
  3. מניחים את הפסטה במחבת הרוטב, מגרדים לימון למחבת, מערבבים ומגישים עם פטרוזיליה קצוצה.



הפופולריים