שום פלפל ושמן זית - המתכונים

מתכון של חיים כהן לסשימי בקונסומה מטבוחה

מתכון של חיים כהן לסשימי בקונסומה מטבוחה
בפרק הרביעי של העונה השנייה של "שום פלפל ושמן זית", חיים כהן מארח את השחקנית ו"בשלנית העל" חן אמסלם, לארוחה לוהטת הנפתחת בגרסה מחודשת לדגים החריפים של שבת, תבואו רעבים
Getting your Trinity Audio player ready...
מתכון של חיים כהן לסשימי בקונסומה
מתכון של חיים כהן לסשימי בקונסומה צילום: כאן

בפרק הרביעי של העונה השנייה של "שום פלפל ושמן זית", חיים כהן מארח את השחקנית ו"בשלנית העל" חן אמסלם, לארוחה ייחודית הנפתחת בגרסה מחודשת לדגים החריפים של שבת, תבואו רעבים.

מרכיבים:

  • דג ים
  • עגבניות
  • פלפלים
  • לימון כבוש 

למטבוחה:

  • 10 עגבניות אדומות בינוניות
  • 2 יחידות פלפל שושקה אדום
  • 10 שיני שום קלופות
  • חצי פלפל ירוק חריף
  • שמן זית
  • מלח

לסשימי:

  • 500 גרם דג ים מפולט ונקי מעור ועצמות
  • 100 גרם לימון כבוש, קצוץ
  • פלפל ירוק חריף אחד, חתוך לקוביות קטנות
  • 2 כפות שמן זית
  • כפית צ'ילי יבש גרוס

אופן ההכנה:

  1. חורצים את העגבניות בתחתיתן ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. שמים גם את השושקה, שיני השום וחצי פלפל ירוק חריף.
  2. מזלפים שמן זית ומפזרים מלח ומכניסים לשעה לתנור שחומם ל־220 מעלות. 
  3. מוציאים מהתנור, מקלפים את העגבניות והפלפלים, חותכים ומעבירים עם השום לקלחת עם מעט שמן זית. 
  4. מבשלים על אש בינונית עד שהנוזלים מצטמצמים והעגבניות מתחילות להידבק לתחתית.
  5. ממשיכים לבשל כחמש דקות תוך כדי גירוד התחתית עד לקבלת מטבוחה.
  6. מוסיפים עוד מלח אם צריך, מוסיפים כוס מים, מביאים לרתיחה ומערבבים. מעבירים לשינואה ומסננים.
  7. פורסים את הדג לפרוסות בעובי של חצי סנטימטר, מניחים בצלחת הגשה, מתבלים במלח ובצ'ילי, מוסיפים קוביות פלפל חריף ומעט לימון כבוש, ומזלפים סביב הדג מנוזלי המטבוחה.
הפופולריים