בפרק הרביעי של העונה השנייה של "שום פלפל ושמן זית", חיים כהן מארח את השחקנית ו"בשלנית העל" חן אמסלם, לארוחה ייחודית הנפתחת בגרסה מחודשת לדגים החריפים של שבת, תבואו רעבים.
- שום פלפל ושמן זית 2024 - כל הפרקים
- שום פלפל ושמן זית - מן הארכיון
- מה מכינים היום? לכל המתכונים של תוכניות כאן 11
מרכיבים:
- דג ים
- עגבניות
- פלפלים
- לימון כבוש
למטבוחה:
- 10 עגבניות אדומות בינוניות
- 2 יחידות פלפל שושקה אדום
- 10 שיני שום קלופות
- חצי פלפל ירוק חריף
- שמן זית
- מלח
לסשימי:
- 500 גרם דג ים מפולט ונקי מעור ועצמות
- 100 גרם לימון כבוש, קצוץ
- פלפל ירוק חריף אחד, חתוך לקוביות קטנות
- 2 כפות שמן זית
- כפית צ'ילי יבש גרוס
אופן ההכנה:
- חורצים את העגבניות בתחתיתן ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. שמים גם את השושקה, שיני השום וחצי פלפל ירוק חריף.
- מזלפים שמן זית ומפזרים מלח ומכניסים לשעה לתנור שחומם ל־220 מעלות.
- מוציאים מהתנור, מקלפים את העגבניות והפלפלים, חותכים ומעבירים עם השום לקלחת עם מעט שמן זית.
- מבשלים על אש בינונית עד שהנוזלים מצטמצמים והעגבניות מתחילות להידבק לתחתית.
- ממשיכים לבשל כחמש דקות תוך כדי גירוד התחתית עד לקבלת מטבוחה.
- מוסיפים עוד מלח אם צריך, מוסיפים כוס מים, מביאים לרתיחה ומערבבים. מעבירים לשינואה ומסננים.
- פורסים את הדג לפרוסות בעובי של חצי סנטימטר, מניחים בצלחת הגשה, מתבלים במלח ובצ'ילי, מוסיפים קוביות פלפל חריף ומעט לימון כבוש, ומזלפים סביב הדג מנוזלי המטבוחה.