שום פלפל ושמן זית - המתכונים

מתכון של חיים כהן למרק ירוקים עם כתף טלה

מתכון של חיים כהן למרק ירוקים עם כתף טלה
בפרק השישי של העונה השנייה של "שום פלפל ושמן זית", חיים כהן מארח את צמד השדרנים המצחיקנים מנדי וביתאן לארוחה חגיגית וכשרה לפסח
Getting your Trinity Audio player ready...
מרק ירוקים
מרק ירוקים צילום: כאן דיגיטל

בפרק השישי של העונה השנייה של "שום פלפל ושמן זית", חיים כהן מארח את צמד השדרנים המצחיקנים מנדי וביתאן לארוחה חגיגית וכשרה לפסח.

מרכיבים:

לתבשיל:

  • נתח כתף טלה, פרוס לפרוסות בעובי 2 ס"מ עם העצם 
  • 5 יחידות כרשה, פרוסות לטבעות בעובי 2 ס"מ
  • בצל לבן, חתוך לפרוסות
  • 4 לבבות ארטישוק, פרוסים לפרוסות או לרבעים
  • כוס אפונה
  • מלח 
  • פלפל שחור

לאטריות:

  • רבע כוס קמח תפוחי אדמה
  • 3 ביצים
  • רבע כוס מים
  • מעט מלח

להגשה

  • קליפה מגוררת מלימון אחד

אופן ההכנה:

  1. צורבים את הטלה בסיר נמוך ורחב עד להשחמה. מניחים בצלחת למנוחה.
  2. באותו הסיר מאדים את הכרישה כדקה, מוסיפים את הבצל ואת הארטישוק, מוסיפים מלח ופלפל, מטגנים כמה דקות, מוסיפים את הבשר והאפונה ומכסים במים. מרתיחים ומכסים במכסה. מבשלים כשעתיים וחצי עד שלוש שעות על אש קטנה, ולאחר מכן מכניסים ללא מכסה לתנור שחומם ל-180 מעלות, לחצי שעה. 
  3. מערבבים את מרכיבי האטריות במטרפה עד לקבלת מסה אחידה.
  4. מחממים מחבת נון-סטיק על אש קטנה ומטגנים בה קרפים דקים מהמסה. עורמים את הקרפים בצלחת. מגלגלים את הקרפים וחותכים דק לאטריות. מגישים את הטלה עם הנוזל, עם הירוקים ועם האטריות. מגררים מעל קליפת לימון ומגישים.
הפופולריים