בפרק השביעי בעונה השנייה של "שום פלפל ושמן זית" אירח חיים כהן אירח את הזמרת מירי מסיקה לארוחה טעימה במיוחד. לקינוח הוא הכין לה פרנץ' טוסט מהאגדות.
- שום פלפל ושמן זית 2024 - כל הפרקים
- שום פלפל ושמן זית - מן הארכיון
- מה מכינים היום? לכל המתכונים של תוכניות כאן 11
מרכיבים:
לקרם דיפלומט:
- 120 גרם חלמונים
- 50 גרם קורנפלור
- 120 גרם סוכר
- מקל וניל, חצוי ומרוקן
- חצי ליטר חלב
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
ללחם המטוגן:
- 500 מ"ל חלב
- כפית מחית וניל
- 2 ביצים
- 100 גרם סוכר
- 3 פרוסות לחם עבות
- חמאה לטיגון
להגשה:
- פירות יער טריים או קפואים, תותים, דובדבנים, אוכמניות
- אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מכינים קרם פטיסייר: מחממים את החלב על אש נמוכה עם מקל הווניל, גרגירי הווניל וחצי מכמות הסוכר.
- טורפים את החלמונים עם הקורנפלור ועם שאר הסוכר.
- מוזגים בהדרגה את החלב לקערת החלמונים תוך כדי טריפה מהירה, עד להטמעה.
- מחזירים את הבלילה לסיר וטורפים על אש נמוכה עד שהנוזל מסמיך ומרקמו דומה למרקם של יוגורט. מורידים מהאש ומצננים.
- לקרם דיפלומט: מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים לתוך קרם הפטיסייר.
- טורפים בקערה את מרכיבי בלילת הלחם המטוגן וטובלים בה את פרוסות הלחם כמה שניות ארוכות מאוד. מוציאים מהבלילה ונותנים לנוזל לטפטף מעט.
- מחממים מחבת עם מעט חמאה על אש בינונית. מטגנים את הלחם עד שהוא שחום משני צדדיו.
- מניחים על הלחם המטוגן תלולית של קרם דיפלומט ופירות ומפזרים אבקת סוכר.