שום פלפל ושמן זית - המתכונים

מתכון של חיים כהן לפרנץ' טוסט מהאגדות

מתכון של חיים כהן לפרנץ' טוסט מהאגדות
חיים כהן אירח את מירי מסיקה לארוחה טעימה במיוחד. לקינוח הוא הכין לה פרנץ' טוסט מהאגדות
Getting your Trinity Audio player ready...
פרנץ' טוסט
פרנץ' טוסט צילום: כאן 11

בפרק השביעי בעונה השנייה של "שום פלפל ושמן זית" אירח חיים כהן אירח את הזמרת מירי מסיקה לארוחה טעימה במיוחד. לקינוח הוא הכין לה פרנץ' טוסט מהאגדות.

מרכיבים:

לקרם דיפלומט:

  • 120 גרם חלמונים
  • 50 גרם קורנפלור
  • 120 גרם סוכר
  • מקל וניל, חצוי ומרוקן
  • חצי ליטר חלב
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה

ללחם המטוגן:

  • 500 מ"ל חלב
  • כפית מחית וניל
  • 2 ביצים
  • 100 גרם סוכר
  • 3 פרוסות לחם עבות
  • חמאה לטיגון

להגשה:

  • פירות יער טריים או קפואים, תותים, דובדבנים, אוכמניות
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  1. מכינים קרם פטיסייר: מחממים את החלב על אש נמוכה עם מקל הווניל, גרגירי הווניל וחצי מכמות הסוכר.
  2. טורפים את החלמונים עם הקורנפלור ועם שאר הסוכר.
  3. מוזגים בהדרגה את החלב לקערת החלמונים תוך כדי טריפה מהירה, עד להטמעה.
  4. מחזירים את הבלילה לסיר וטורפים על אש נמוכה עד שהנוזל מסמיך ומרקמו דומה למרקם של יוגורט. מורידים מהאש ומצננים.
  5. לקרם דיפלומט: מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים לתוך קרם הפטיסייר. 
  6. טורפים בקערה את מרכיבי בלילת הלחם המטוגן וטובלים בה את פרוסות הלחם כמה שניות ארוכות מאוד. מוציאים מהבלילה ונותנים לנוזל לטפטף מעט.
  7. מחממים מחבת עם מעט חמאה על אש בינונית. מטגנים את הלחם עד שהוא שחום משני צדדיו.
  8. מניחים על הלחם המטוגן תלולית של קרם דיפלומט ופירות ומפזרים אבקת סוכר.
הפופולריים