שום פלפל ושמן זית - המתכונים

מתכון של חיים כהן ויחי זיני לשוק טלה צלוי

מתכון של חיים כהן ויחי זיני לשוק טלה צלוי
השפים חיים כהן ויחי זינו הכינו ארוחת עצמאות חגיגית לכבוד איתן כבל וצוות המילואימניקים שלו. קבלו את המתכון לשוק טלה צלוי בשמן זית ויין לבן
Getting your Trinity Audio player ready...
שום פלפל ושמן זית צלי
שום פלפל ושמן זית צלי צילום: כאן 11

בפרק השמיני בעונה השנייה של "שום פלפל ושמן זית" השפים חיים כהן ויחי זינו הכינו ארוחה חגיגית לכבוד איתן כבל וצוות המילואימניקים שלו. קבלו את המתכון שלהם לשוק טלה צלוי בשמן זית ויין לבן.

מרכיבים:

  • שוק טלה, פרוס לפרוסות בעובי 3 ס"מ – לבקש מהקצב
  • 3 גבעולי כרשה, חתוכים למקטעים של 2 ס"מ
  • 5 ראשי שומר, חתוכים לשישיות או לרבעים
  • 4 שיני שום
  • חצי פלפל חריף
  • חצי ליטר שמן זית
  • בקבוק יין לבן

 

אופן ההכנה:

  1. צורבים את שוק הטלה בסיר רחב ונמוך על להבה גבוהה עד להשחמה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים כרשה, שומר, שום ופלפל חריף, ומטגנים תוך כדי ערבוב כ־5 דקות.
  2. מוסיפים את השמן זית, היין ומים עד לכיסוי מלא של השוק, מביאים לרתיחה, ממליחים ומפלפלים, מכסים במכסה ואופים 3–4 שעות בתנור בחום של 180 מעלות, עד שהבשר מתפרק מהעצם.
  3. מוציאים מהתנור ומגישים את השוק בקערה עם הנוזלים ועם הירקות.

 

הפופולריים