בפרק השמיני בעונה השנייה של "שום פלפל ושמן זית" השפים חיים כהן ויחי זינו הכינו ארוחה חגיגית לכבוד איתן כבל וצוות המילואימניקים שלו. קבלו את המתכון שלהם לשוק טלה צלוי בשמן זית ויין לבן.
- שום פלפל ושמן זית 2024 - כל הפרקים
- שום פלפל ושמן זית - מן הארכיון
- מה מכינים היום? לכל המתכונים של תוכניות כאן 11
מרכיבים:
- שוק טלה, פרוס לפרוסות בעובי 3 ס"מ – לבקש מהקצב
- 3 גבעולי כרשה, חתוכים למקטעים של 2 ס"מ
- 5 ראשי שומר, חתוכים לשישיות או לרבעים
- 4 שיני שום
- חצי פלפל חריף
- חצי ליטר שמן זית
- בקבוק יין לבן
אופן ההכנה:
- צורבים את שוק הטלה בסיר רחב ונמוך על להבה גבוהה עד להשחמה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים כרשה, שומר, שום ופלפל חריף, ומטגנים תוך כדי ערבוב כ־5 דקות.
- מוסיפים את השמן זית, היין ומים עד לכיסוי מלא של השוק, מביאים לרתיחה, ממליחים ומפלפלים, מכסים במכסה ואופים 3–4 שעות בתנור בחום של 180 מעלות, עד שהבשר מתפרק מהעצם.
- מוציאים מהתנור ומגישים את השוק בקערה עם הנוזלים ועם הירקות.