שום פלפל ושמן זית - המתכונים

המתכון של חיים כהן לסיגר חומוס ודג

המתכון של חיים כהן לסיגר חומוס ודג
חיים כהן אירח את עמוס תמם לארוחה טעימה במיוחד. למנה הראשונה חומוס ודג
Getting your Trinity Audio player ready...
סיגר חומוס
סיגר חומוס צילום: כאן דיגיטל

בפרק התשיעי בעונה השנייה של "שום פלפל ושמן זית" אירח חיים כהן את השחקן עמוס תמם לארוחה טעימה במיוחד. למנה הראשונה הכין לו סיגר חומוס ודג. 

מרכיבים:

לסיגר:

  • 500 גרם לוקוס טחון
  • 250 גרם חומוס מבושל
  • 2 בצלים, פרוסים, מקורמלים במחבת עם שמן על אש בינונית 45 דקות
  • רבע פלפל ירוק חריף
  • שן שום
  • שמן זית
  • מלח
  • 2 כפות חוויאג' למרק
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • לעלי הסיגר
  • 2 כוסות קמח
  • כפית קורנפלור
  • מעט מלח
  • חצי כפית חומץ
  • כוס וחצי מים

לתטבילה

  • פילטים קצוצים מלימון שלם
  • עלים מ־5 גבעולי פטרוזיליה 
  • שן שום קצוצה
  • רבע פלפל ירוק חריף בלי גרעינים 
  • מיץ משני לימונים
  • כף שמן זית

להגשה 

  • עמבה, לימון כבוש, אריסה

אופן ההכנה:

  1. טוחנים במטחנת בשר את הלוקוס עם החומוס ועם הבצל, מעבירים את המסה לקרש חיתוך וקוצצים עוד בסכין.
  2. מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים, מתקנים את התיבול, מגלגלים קבבים ומכניסים למקרר לכשעה.
  3. מערבבים את מרכיבי עלי הסיגר בעזרת מטרפה עד לקבלת מרקם חלק. מחממים מחבת טפלון על אש נמוכה ומברישים עליה מהבלילה עלה דק. כשהעלה מתייבש, נפרד מהמחבת ומתרומם – מרימים אותו בעדינות ומניחים על צלחת. יוצרים עלים מכל הבלילה, שומרים מעט בלילה להדבקה.
  4. מערבבים את כל המרכיבים לתטבילה בקערה, טועמים ומתקנים את התיבול.
  5. מגלגלים את המסה בעלי הסיגר, ומדביקים בקצת מהבלילה.
  6. מטגנים את הסיגרים בשמן עמוק בחום 180 מעלות עד לקבלת צבע זהוב יפה.
  7. פורסים את הסיגר. מגישים עם עגבניות מגורדות ותטבילה.
הפופולריים