בפרק התשיעי בעונה השנייה של "שום פלפל ושמן זית" אירח חיים כהן את השחקן עמוס תמם לארוחה טעימה במיוחד. למנה הראשונה הכין לו סיגר חומוס ודג.
- שום פלפל ושמן זית 2024 - כל הפרקים
- שום פלפל ושמן זית - מן הארכיון
- מה מכינים היום? לכל המתכונים של תוכניות כאן 11
מרכיבים:
לסיגר:
- 500 גרם לוקוס טחון
- 250 גרם חומוס מבושל
- 2 בצלים, פרוסים, מקורמלים במחבת עם שמן על אש בינונית 45 דקות
- רבע פלפל ירוק חריף
- שן שום
- שמן זית
- מלח
- 2 כפות חוויאג' למרק
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- לעלי הסיגר
- 2 כוסות קמח
- כפית קורנפלור
- מעט מלח
- חצי כפית חומץ
- כוס וחצי מים
לתטבילה
- פילטים קצוצים מלימון שלם
- עלים מ־5 גבעולי פטרוזיליה
- שן שום קצוצה
- רבע פלפל ירוק חריף בלי גרעינים
- מיץ משני לימונים
- כף שמן זית
להגשה
- עמבה, לימון כבוש, אריסה
אופן ההכנה:
- טוחנים במטחנת בשר את הלוקוס עם החומוס ועם הבצל, מעבירים את המסה לקרש חיתוך וקוצצים עוד בסכין.
- מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים, מתקנים את התיבול, מגלגלים קבבים ומכניסים למקרר לכשעה.
- מערבבים את מרכיבי עלי הסיגר בעזרת מטרפה עד לקבלת מרקם חלק. מחממים מחבת טפלון על אש נמוכה ומברישים עליה מהבלילה עלה דק. כשהעלה מתייבש, נפרד מהמחבת ומתרומם – מרימים אותו בעדינות ומניחים על צלחת. יוצרים עלים מכל הבלילה, שומרים מעט בלילה להדבקה.
- מערבבים את כל המרכיבים לתטבילה בקערה, טועמים ומתקנים את התיבול.
- מגלגלים את המסה בעלי הסיגר, ומדביקים בקצת מהבלילה.
- מטגנים את הסיגרים בשמן עמוק בחום 180 מעלות עד לקבלת צבע זהוב יפה.
- פורסים את הסיגר. מגישים עם עגבניות מגורדות ותטבילה.