העיתונאי והמגיש אורן נהרי שידר הבוקר (שבת) בפעם האחרונה את תוכניתו "שבת עם אורן נהרי" בכאן חדשות ברשת ב', ונפרד ממאזיניו אחרי עשרות שנים של עשייה עיתונאית. נהרי, שמתמודד עם מחלת ה-ALS, הודיע כי בשל התקדמות המחלה לא יוכל להמשיך לשדר.
"יש רגעים בחיים שאדם מדמיין מראש איך ייראו. מתברר שהמציאות תמיד שונה", אמר נהרי. "חשבתי לא פעם על הרגע שבו אצטרך לומר שלום לבמה הזו, תמיד דמיינתי אותו רחוק, אי שם באופק, לא כאן, לא עכשיו. אבל המחלה לא שואלת אותנו מתי נוח לנו".
האזינו לתוכנית האחרונה של "שבת עם אורן נהרי" בכאן חדשות ברשת ב'
"הייתי שמח מאוד להמשיך להיות כאן, לשדר לכם מדי שבת, אבל לצערי המחלה מתקדמת מהר מאוד", הוא המשיך. "הקול שלי הולך ודועך, הנשימה שהייתה פעם מובנת מאליה הפכה למאמץ, והדיבור, כלי העבודה שלי עשרות שנים, נעשה קשה יותר מיום ליום. המחלה לוקחת ממני בהדרגה וללא רחם את היכולת לעשות את אחד הדברים שאני הכי אוהב - לספר לכם בקולי שלי מה קורה בעולם".
"אני לא נפרד מהעולם בינתיים, אני רק נפרד מהאולפן ומהמיקרופון. הסיפורים ימשיכו להיכתב גם בלעדיי". את דבריו חתם בבקשה למאזיניו: "המשיכו להסתכל, להקשיב, לשאול שאלות, לא לקחת דברים כמובנים מאליהם ולהמשיך להתעניין".
במהלך התוכנית קיבל נהרי מסר מנשיא המדינה יצחק הרצוג, שהודה לו על עשרות שנות עשייה עיתונאית: "במשך עשרות שנים פתחת עבורנו חלון אל העולם הרחב. תודה לך, אורן יקר, על שנים של עשייה עיתונאית משמעותית, על מקצוענות, על מסירות, על לב פתוח וכמובן - על קול צלול, בוטח וברור".
