רגע לאחר שסרטו החדש "עצמאות" קטף עשרה פרסים בטקס פרסי אופיר - בראשם לסרט העלילתי הארוך הטוב ביותר - יוצר הסרט משה רוזנטל שיתף אתמול (חמישי) בתחושות. "אני עדיין מעכל, אני לא יודע אם יש לי מספיק תובנות", הודה רוזנטל בריאיון בתוכנית "בחצי היום" בכאן חדשות ברשת ב'.
"זאת חוויה משונה, כי באיזשהו שלב סף הריגוש עולה, ואתה כבר נכנס לתחושה הזאת של ההתלהבות והתרגשות, ואז הוא פשוט נשאר סטטי", הוא סיפר. "אז זה לא משנה אם תקבל שלושה פרסים או עשרה, זה כבר אותו דבר. בכל אופן, זה מתחלק בין צוות גדול, אז כל אחד עם פסל אחד - או במקרה שלי שניים".
האזינו לריאיון המלא בכאן חדשות ברשת ב'
עלילת הסרט "עצמאות" מתרחשת בשנת 1987. במרכזה משפחה מחולון, שבנה מגלה סוד שנוגע לאביו (בגילומו של אסי כהן), גילוי שמפרק בהדרגה את המשפחה. רוזנטל ציין כי לא מדובר בסיפור אוטוביוגרפי: "במידה מסוימת ככה נראתה הילדות שלי, אבל אני מניח שילדות של רבים אחרים גם נראתה ככה. זה החלק הנחמד בלקחת משהו מהחיים ולגלות שאתה חולק את זה עם עוד הרבה אחרים. זה מין שימוש בעולם שבו גדלתי ובזיכרונות ילדות - בשביל לספר סיפור אחר לגמרי".
"עצמאות" פתח את פסטיבל הקולנוע ירושלים ואף השתתף בתחרות הרשמית של פסטיבל סאנדנס בארצות הברית. כשהתייחס לייצוג הקולנוע הישראלי בפסטיבל בין-לאומי בתקופה זו, אמר: "זה היה מורכב, כי מצד אחד הייתה באמת תחושת אופוריה מטורפת של לא להאמין שהצלחנו להיכנס לתחרות הרשמית של סאנדנס ולקבל הרבה מאוד אהבה מהקהל. אבל כן, גם ידענו במידה מסוימת שיש גבול למה שאפשר לעשות עם האהבה הזאת. זאת אומרת, הרגשנו די מוקדם שהפרס שלנו זה עצם זה שאנחנו שם. אבל זה גם באמת שחרר אותנו, נורא היינו עסוקים בפשוט ליהנות מהחוויה".
בעקבות הזכייה בפרס אופיר לסרט העלילתי הארוך הטוב ביותר, "עצמאות" הוא כעת הנציג הרשמי של ישראל בטקס האוסקר הקרוב, בקטגוריית הסרט הבין-לאומי הטוב ביותר. ב-15 בדצמבר נדע האם צלח את הסינון הראשוני מבין המועמדים שנשלחו מרחבי העולם. בימים אלה הוא מוקרן בבתי הקולנוע ברחבי הארץ.
את אחת הסצינות המרכזיות בסרט, מלווה השיר "קלף חזק" של הזמרת אילנה אביטל שיצא ב-1987. "החיבור עם אילנה היה יחסית לא מזמן בפרמיירה", שיתף רוזנטל. "הזמנו אותה בפעם הראשונה לראות את הסרט. ומאז היא התאהבה בנו, אנחנו התאהבנו בה, ועכשיו היא באמת מלווה אותנו לכל אירוע ולכל הקרנה. זה חיבור מאוד משמח".
כשנשאל על תוכניותיו לשנה החדשה, ציין רוזנטל כי הוא שוקד על פיתוח סדרה ראשונה פרי עטו, וציין: "עם כל מה שיש לעשות כרגע עם 'עצמאות', ועם כל האהבה שהוא מקבל ועם החוויה של היציאה לאקרנים, אני לא בטוח כמה זמן יש לי בתקופה הקרובה לעשות משהו חוץ מזה".
