שלושה חודשים לאחר שהודיעה רשמית על פרישתה מהסדרה "האנטומיה של גריי", הלילה (שישי) שודר הפרק האחרון בכיכובה של השחקנית אלן פומפאו, שגילמה את ד"ר מרדית' גריי במשך 19 עונות.
בפרק, שיהיה זמין בישראל החל מיום ראשון ב-yes VOD וישודר ביום שני ב-yes TV DRAMA, עוזבת ד"ר גריי את סיאטל ואת בית החולים "גריי סלואן ממוריאל" לבוסטון. פומפאו תמשיך לשמש מפיקה בפועל של הסדרה, תמשיך לקריין את הפרקים ואף תפציע בפרק סיום העונה.
השחקנית בת ה-53, השתתפה ביותר מ-400 פרקים בסדרה שעלתה לאוויר במרץ 2005 ועסקה בתחילתה בחמישה מתמחים לרפואה שמצטרפים אל בית החולים. בין חמש הדמויות המקוריות, ד"ר גריי היא היחידה שנותרה בה, כשהפעם שימשה ראש המחלקה לניתוחים כלליים בבית החולים.
סדרת הדרמה שמשודרת ברשת ABC האמריקנית ובשירות הסטרימינג דיסני+, פותחה על ידי היוצרת שונדה ריימס, שחתומה על סדרות כמו "סקנדל" ו"המדריך לרוצח". בימים אלו פומפאו מעורבבת בהפקת סדרה חדשה בשם Orphan שתעלה בקרוב בשירות הסטרימינג הולו.