שעות לצאת הטריילר של העונה החמישית של הסדרה "הכתר", השחקנית הבריטית הבכירה דיים ג'ודי דנץ' הצטרפה הלילה (חמישי) לראש ממשלת בריטניה לשעבר ג'ון מייג'ור ולמבקרים ההולכים ומתרבים של הפקת סדרת הדרמה המצליחה. הסיבה: קריאה לנטפליקס לצרף לכל פרק בעונה החדשה שתעלה בחודש הבא שקופית שמבהירה שמדובר ב"דרמה בדיונית".
במכתב פתוח שפרסמה בעיתון "הטיימס" הבריטי כתבה השחקנית האייקונית שהסדרה מציגה "תיאור לא מדויק שפוגע בהיסטוריה". ענקית הסטרימינג כידוע מסרבת בתוקף לקריאה הזו כבר שנים. "הגיע הזמן שנטפליקס תשקול זאת מחדש – למען משפחת המלוכה והאומה המתאבלת, לאות כבוד למלכה המנוחה ששירתה את עמה במסירות במשך 70 שנה, כדי לשמור את המוניטין שלה בעיני המנויים הבריטים שלה", כתבה דנץ'.
בעוד שהשחקנית קראה במכתב לסדרה "מבריקה", היא ציינה בו ש"ככל שהסדרה מתקרבת לימינו אנו, נראה שהיא מוכנה לטשטש בחופשיות את הגבול בין הדיוק ההיסטורי לבין הסנסציה הגסה". דנץ' המשיכה וכתבה כי "בהתחשב בכמה מקווי העלילה החדשים – לפיהם המלך צ'רלס תכנן להדיח את אמו, למשל, או התיאור שהמלכה לא הייתה אמא מסורה דיה, מדובר באכזריות הן כלפי הדמויות עצמן, הן כלפי המוסד שהן מייצגות".
דנץ' בת ה-87, אגב, לא זכתה לגלם את המלכה אליזבת השנייה מעולם. עם זאת, נפלה בחלקה הזכות לגלם את המלכה ויקטוריה בסרטים "גברת בראון" ו"להעיר את המלכה". בנוסף היא נכנסה לנעלי המלכה אליזבת הראשונה בסרט "שייקספיר מאוהב", תפקיד עליו זכתה בפרס האוסקר היחיד שלה.
הטריילר לעונה החמישית של "הכתר" ישוחרר בהמשך היום. העונה המדוברת תעלה בנטפליקס ב-9 בנובמבר.