במאי הקולנוע הוותיק וודי אלן הודיע על פרישה. בריאיון שהעניק לעיתון הספרדי "לה ואנגוארדיה" ופורסם אתמול (שבת), אמר הבמאי בן ה-86 כי בכוונתו להקדיש את שנותיו הבאות לכתיבה.
אלן ששוהה בימים אלה באירופה, יצלם בשבועות הקרובים את סרטו ה-50. צילומי הסרט ועלילתו יתרחשו בפריז. בריאיון, תיאר אלן את הסרט כ"מרגש, דרמטי ומאוד מרושע". בחודש יוני האחרון פרסם אלן ספר סיפורים קצרים בשם - Zero Gravity, הראשון שהוציא זה 15 שנה.
טריילר הסרט "הרומן שלי עם אנני" (1977)
לצורך קידום הספר, העניק אלן בחודש יוני האחרון ריאיון נדיר לשחקן האמריקני אלק בולדווין. בריאיון שהתקיים בשידור חי בדף האינסטגרם של בולדווין, הצהיר כבר אז אלן כי בכוונתו לפרוש בקרוב מבימוי, מיד לאחר שישלים את העבודה על סרטו הבא.
אלן, מחזיק בארבעה פרסי אוסקר - לבימוי הסרט "הרומן שלי עם אנני" משנת 1977, ושלושה לתסריט המקורי הטוב ביותר של "הרומן שלי עם אנני", "חנה ואחיותיה" משנת 1986 ו"חצות בפריז" משנת 2011. סרטו האחרון, "הפסטיבל של ריפקין", הוקרן בשנה שעברה בפסטיבל הקולנוע בירושלים.
טריילר הסרט "חצות בפריז" (2011)
בשנים האחרונות, וביתר שאת מאז עליית גל ה-MeToo, מתמודד אלן עם התנערות של אולפני הסרטים הגדולים מעבודה עמו. זאת, בעקבות המשפט שניהלה מולו ב-1992 אשתו לשעבר, השחקנית מיה פארו, שטענה כי תקף מינית את בתם המשותפת דילן. לאחר חקירה, החליטו השלטונות שלא להגיש כתב אישום נגד הבמאי. הטענות עלו שוב לאחרונה, בסדרה התיעודית "אלן נגד פארו" ששודרה בשנה שעבר ברשת HBO.