איזי שרצקי, בעלי עירוני קריית שמונה, יקבל במוצאי יום העצמאות פרס ישראל למפעל חיים בשל תרומתו המיוחדת לחברה ולמדינה. הערב (חמישי) במכון וינגייט הוא קיבל גם את פרס מפעל חיים על ניהול ספורט ממשרד התרבות והספורט. בריאיון לכאן ספורט בכאן רשת ב אמר שרצקי כי "לי ולמשפחה שלי יש כבר 23 שנים הכרה. אנחנו יודעים שאנחנו עושים משהו טוב לטובת העיר ולטובת האנשים וזה כיף". בשיחה עם ליא וילדאו הוסיף שרצקי כי "ברור שברגע שמכירים בך בקטע הזה – זה הרבה יותר טוב ומאוד מרגש".
האזינו לריאיון עם שרצקי בכאן רשת ב
שרצקי, שבעבר התבטא בחריפות נגד הממשלה הקודמת וראש האופוזיציה בנימין נתניהו, התייחס גם להתפתחויות הפוליטיות האחרונות, והאפשרות שיהיו בחירות חדשות: "חושב שראש ממשלת ישראל צריך להיות אדם ישר והגון וכל הדברים האלה בסימן שאלה, אבל לגבי סיפור המתנות זה ברור שהוא עשה דברים לא חוקיים, נכון? כמו שאני חושב שדרעי לא יכול להמשיך להיות שר במדינה, אני לא חושב שביבי יכול להיות ראש ממשלה, עם כל הזכויות שיש לו. צריך להיות אדם נקי-נקי-נקי. הייתי מאוד מרוצה מהממשלה הנוכחית".
בתחילת השבוע, הודיעה שרת החינוך יפעת שאשא ביטון כי פרס ישראל על תרומה מיוחדת לחברה ולמדינה יוענק לאיש העסקים איזי שרצקי, בעלי קבוצת הכדורגל עירוני קרית שמונה. ועדת הפרס שבה היו חברים אבי נאור, עדינה בר שלום, ניר מסיקה, ד"ר יונית ניסים ואבנר שלו, ציינה בנימוקיה כי לשרצקי תרומה ארוכת שנים למערכות החיים בפריפריה הצפונית בתחומי החינוך, התרבות, הרווחה, הספורט ועוד. הוא עסק, בין השאר, בהקמה ובשיפוץ של מתנ"סים, גנים, בתי ספר ומרפאות, בטיפוח התיאטרון ובפעולות רבות נוספות לטובת ילדי הצפון וקו העימות.