הזמרת טינה טרנר שכונתה "מלכת הרוקנרול" הלכה לעולמה, והיא בת 83 במותה. מנהליה הודיעו הערב (רביעי) כי היא מתה בביתה בשווייץ לאחר מחלה ממושכת. "העולם איבד אגדה מוזיקלית ומודל לחיקוי", נמסר. לאורך הקריירה שלה הקליטה טרנר תשעה אלבומי אולפן, מכרה יותר מ-150 מיליון תקליטים וזכתה ב-12 פרסי גראמי.
"אני כל כך עצוב לשמוע על לכתה של חברתי הנהדרת טינה טרנר", ספד לה מיק ג'אגר, "היא הייתה זמרת ופרפורמרית ענקית. היא הייתה השראה, חמה, מצחיקה ונדיבה. היא עזרה לי כל כך כשהייתי צעיר, לעולם לא אשכח אותה". "איבדנו את אחת המבצעות המלהיבות והמחשמלות בעולם", ספד אלטון ג'ון.
"נהניתי מהאנרגיה, היצירתיות והכישרון של טינה", ספדה לה דבי הארי, "אישה שגדלה בשדות הכותנה של נאטבוש, טנסי ועשתה את דרכה עד לפסגה. טינה הייתה השראה גדולה עבורי כשהתחלתי והיא נשארה כזו עד היום". "עבורי היא תמיד תהיה שורדת והשראה לנשים בכול העולם", ספדה מריה קארי.
טרנר נולדה בשם אנה מיי בולוק בטנסי בשנת 1939. כשהייתה בת 19 החלה להופיע כזמרת הליווי של המוזיקאי אייק טרנר, לו נישאה ב-1962. השניים הופיעו יחד כצמד וזכו להצלחה בינלאומית בזכות להיטים כמו River Deep - Mointain High ו-Proud Mary. באמצע שנות ה-70 נמלטה טרנר מבעלה, אחרי שנים בהן התעלל בה, כשבכיסה 36 סנט בלבד.
אחרי שהצלחתה דעכה, בראשית שנות ה-80 נבחרה לשמש מופע חימום ל"רולינג סטונז" ולרוד סטיוארט. פריצת הדרך המחודשת שלה הייתה ב-1984 כששחררה את האלבום Private Dancer שמכר יותר מ-10 מיליון עותקים וזיכה אותה בהמשך בשלושה פרסי גראמי, בראשם פרס הגראמי להקלטת השנה על הסינגל What's Love Got to Do with It.
בקיץ 1987 קיימה טרנר שתי הופעות בפארק הירקון בתל אביב, במסגרת סיבוב ההופעות הבינלאומי Break Every Rule World Tour. היא צורפה אל היכל התהילה של הרוקנרול ב-1991. כעבור שנתיים שוחרר הסרט What's Love Got to Do with It שמבוסס על האוטוביוגרפיה של טרנר "אני, טינה" שיצא לאור ב-1986. את דמותה גילמה השחקנית אנג'לה באסט שהייתה מועמדת לפרס אוסקר על התפקיד.
מאז 1994 התגוררה טרנר בשווייץ, עם בן זוגה הגרמני ארווין באך שהיה צעיר ממנה ב-16 שנים. בשנים האחרונות התמודדה עם שבץ מוחי וסרטן המעי, וב-2017 ניצלו חייה בזכות כליה שתרם לה בעלה. לטרנר היו ארבעה ילדים - קרייג, שהתאבד בשנת 2018 כשהיה בן 59, רוני שהלך לעולמו בדצמבר 2022 בגיל 62 בתום מאבק בסרטן, ושני ילדים שאימצה מנישואיו הקודמים של אייק טרנר.