98 ימים לחצי הגמר הראשון: יותר מ-1,000 זמרים ומוזיקאים בשוודיה פרסמו אמש (שני) מכתב פתוח שקורא להדיח את ישראל מאירוויזיון 2024, אותו שוודיה תארח בחודש מאי הקרוב, בעקבות "המלחמה האכזרית שלה בעזה".
הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
במכתב שפורסם בעיתון השוודי Aftonbladet, טענו החותמים כי באפשרות להתיר לישראל להשתתף באירוויזיון, איגוד השידור האירופי (EBU) "מפגין סטנדרט כפול מדהים שמערער על אמינותו". עוד הם הוסיפו כי "העובדה שמדינות שמציבות עצמן מעל המשפט ההומניטרי מוזמנות להשתתף באירועי תרבות בינלאומיים, מזלזלת בחוק הבינלאומי והופכת את סבל הקורבנות לשקוף".
בין החותמים על המכתב הפתוח, נמנים זמרת הפופ המצליחה רובין, הצמד "פירסט אייד קיט" ונציגי עבר של שוודיה בתחרות – אריק סעדה (בן לאב פלסטיני שנולד בלבנון) שייצג את שוודיה ב-2011 ומאלנה ארמן (אמה של גרטה טונברג) זמרת אופרה שייצגה את המדינה ב-2009.
בתגובה לדברים מסרו באיגוד השידור השוודי (SVT) כי יפעלו על פי החלטת ה-EBU שקובע מי משתתף בתחרות. "הסבל האנושי בסכסוך המורכב והעמוק הזה מזעזע, אי אפשר להישאר אדישים לתנאים בעזה כרגע או למתקפה של חמאס על ישראל. אנחנו מודאגים מההתפתחויות, מבינים ומכבדים שקבוצות משמיעות את קולן".
בתוך כך, הערב תתקיים בשוודיה הגרלת חצאי גמר האירוויזיון. חצאי הגמר יתקיימו ב-7 וב-9 במאי והגמר ב-11 במאי. מבין 37 המדינות שיתמודדו בתחרות, נבחרו עד כה נציגי אלבניה, אוסטריה, בלגיה, קפריסין, צ'כיה, צרפת, גאורגיה, יוון, אירלנד, לוקסמבורג, הולנד, סלובניה ובריטניה לתחרות. נציג או נציגת ישראל לתחרות ייבחרו במשדר גמר הכוכב הבא לאירוויזיון שישודר ביום שלישי הבא בקשת 12.