הבימאית והמפיקה נילי טל הלכה לעולמה היום (חמישי) והיא בת 80 במותה.
הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
טל, ילידת תל אביב, החלה את דרכה המקצועית בשנות ה-60 כשכתבה עבור עיתון "הארץ". בשנות ה-70 הצטרפה אל הטלוויזיה הישראלית, בה יצרה כתבות וביימה סרטים תיעודיים לתוכניות "מבט שני" ו"יומן השבוע".
ב-1991 עזבה את הטלוויזיה הישראלית והקימה את חברת ההפקות "נילי טל הפקות". מסרטיה הבולטים והזכורים: "עזה כמוות" שעסק בסיפור רצח עינב רוגל בידי בן זוגה, "כלות מאוקראינה" בו ליוותה קבוצת גברים ישראלים שיצאו לאוקראינה לחפש כלה צעירה, "רצח ללא מניע שעסק בפרשת רצח אשף שטיירמן ו"בת 60 מחפשת אהבה" בו תיעדה את מאמציה למצוא בן זוג.
בדצמבר 2022 הוענק לטל פרס מפעל חיים של הפורום הדוקומנטרי הישראלי. במאי 2023 זכתה בפרס מפעל חיים בתחום אומנות הקולנוע של משרד התרבות והספורט.
בפורום הדוקומנטרי הישראלי ספדו לטל: "הפורום הדוקומנטרי אבל וכואב את לכתה של היוצרת הותיקה והמוערכת נילי טל. נילי זכתה בשנה שעברה בפרס מפעל חיים במסגרת פרסי הפורום הדוקומנטרי, על יצירות פורצות דרך, אומץ אומנותי ותרומה רבת שנים ליצירה הדוקומנטרית הישראלית. נילי הייתה גם חברה טובה שלנו וזכינו לאינספור רגעים יוצאי דופן במחיצתה ואלו ילוו אותנו תמיד. יהי זכרה ברוך".
טל הניחה את בן זוגה לשעבר יענקל'ה טל, שני בנים ושמונה נכדים.