השרה מירי רגב הודיעה הערב (שלישי) כי המוזיקאים עברי לידר, רביב כנר וחיים אוליאל נבחרו להשיא משואה בטקס הדלקת המשואות בערב יום העצמאות. לצד שלושת המוזיקאים ישיאו את "משואת ניצחון הרוח" גם לוחם הלח"י עזרא יכין ואיריס חיים, אמו של החטוף יותם חיים שנורה למוות בשוגג בידי כוח צה"ל.
הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
"לידר התגייס מיד עם פרוץ המלחמה לחזק את רוחה של ישראל הלוחמת והכואבת", נכתב בהודעת השרה. "יחד עם צוות הנגנים שלו יצא בכל יום להופעות בכל רחבי הארץ. עברי מייצג את אמני ישראל הרבים והצוותים הטכניים שהתגייסו להופיע ולרומם את הרוח באלפי הופעות בפני לוחמים בקו האש ובשטחי הכינוס, ליד מיטות הפצועים, במלונות התושבים המפונים, בבתי הקברות, ולהבדיל בשמחות שנערכו בצל המלחמה. עברי איבד במלחמה את מנהל הבמה שלו אביב ברעם, חבר כיתת הכוננות של כפר עזה, שנפל בקרב".
"כנר, לוחם ביחידת אגוז שגם התמודד עם הלם קרב בעקבות שירותו הצבאי, התגייס עם פרוץ המלחמה למילואים ושירת בגבול הצפון ובעזה", כתבה עוד השרה. "רביב מייצג את האמנים הרבים שמשרתים במילואים כלוחמים וכתומכי לחימה ונותנים השראה לכולנו ואת אלפי המתמודדים בכל יום עם מחירה הנפשי של המלחמה".
לרשימת משיאי המשואות המלאה של יום העצמאות ה-76
"אוליאל, בן שדרות, יוצר מוסיקה בעיר הדרומית כבר שנים רבות", נכתב עוד בהודעה. "יחד עם בני עירו הוא מתמודד כבר שנים עם אתגרי החיים בעיר תחת האיום התמידי מעזה. ב-7 באוקטובר הוא פונה מהעיר ולאחרונה שב אליה, מתוך החלטה נחושה להתמודד ולצמוח גם מתוך השבר הגדול. הוא מייצג את יוצרי התרבות ביישובי הנגב המערבי, שממשיכים ליצור למרות הכול".