רגע אחרי ששחררה את "אַיָּלָה", סינגל ראשון מתוך האלבום הבא שלה "אני משם", הזמרת והיוצרת האהובה יהודית רביץ התראיינה היום (רביעי) בתוכנית "בחצי היום" בכאן רשת ב. "'אילה' זה שיר של יונה וולך", סיפרה רביץ בריאיון. "הרבה שנים אני יודעת את הטקסט הזה בעל פה. ידעתי שהמון הלחינו אותו ואמרתי 'אני לא רוצה לשמוע שום גרסה, אני יודעת שיום אחד אלחין את זה'. ואז זה קרה, לפני שנתיים".
האזינו לריאיון המלא עם יהודית רביץ בכאן רשת ב
בריאיון שיתפה רביץ בתחושות שמלוות אותה מאז 7 באוקטובר. "בחוסר האונים שהרגשתי, אמרתי שיש לי שתי ברירות - להיכנס לייאוש, חרדה או פוסט טראומה, או לקום ולעשות. קמתי והתחלתי לנסוע למפונים, פתחתי את האינסטגרם, שמתי את הטלפון שלי שם. אנשים פנו ובאתי. פשוט לשבת עם אנשים באופן פרטי. אני עכשיו בקשר עם די הרבה קבוצות ויחידים שאנחנו מקושרים ונפגשים".
"זה דבר שנתן לי הרגשה שאני נחוצה, שיש משהו שאני צריכה לבוא ולתת את מה שיש לי", היא המשיכה. "זה קשור למקום ולתקווה שבשירים שהיו קודם שאולי יובילו למציאות חדשה לאנשים ששכלו בנים, שנרצחו להם אנשים. תקווה שהשיר הקטן שלי יכול להיות 'גשר בין אתמול למחר' כדי להמשיך את החיים. היו רגעים שהרגשתי ששיר יכול טיפה להשהות את הכאב. זה מה שאני עושה בעצם עד היום".
"אני משם", אלבומה החדש של רביץ, מגיע 12 שנה מאז ששחררה את אלבומה הקודם "סופות של חול". "עבדנו עבודה עמוקה שלוש שנים, יזהר אשדות ובנו עיליי", היא שיתפה. "הייתה עבודה איטית, אבל אני חושבת שזה התקליט אולי הכי טוב שלי, מבחינתי".
בשנים האחרונות מיעטה רביץ להתראיין, ודאי שלא להופיע. "הייתי עם עצמי ועשיתי המון דברים. הייתי ממש במצב של יצירה. כל עוד לא שומעים מאמן אז יש להניח שהוא עושה דברים, כי כששומעים - הוא פחות עושה אלא פשוט רק מופיע, נמצא. נחמד מאוד לחזור. אני מתרגשת מין הרגשה של דף חדש. באמת".
הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
"עכשיו אני בבית עובדת על עוד חומרים, אני כל יום במצב של יצירה", הוסיפה רביץ. "משהו במלחמה הזאת עורר בי דחף הישרדותי, והישרדות זו יצירה בשבילי. זה מה שמחזיק אותי, זה והמפגשים עם אנשים, המציאות עצמה. עם בני אדם שאפשר להגיד שנחרב עליהם עולמם. אני מרגישה אחת מהם. זה העם שלי, האנשים שלי. אכפת לי מאוד".
אז מתי נזכה לראות שוב את רביץ על הבמה? "אני יודעת שאנשים צריכים את זה, וגם אני צריכה את זה. עכשיו אני מרגישה יותר נכונה לזה - וזה יגיע. זה בהחלט בתוכניות, אבל לא ממש מחר".