נחשפה התוכנית הישראלית של פסטיבל הקולנוע ירושלים

נחשפה התוכנית הישראלית של פסטיבל הקולנוע ירושלים
בפסטיבל יוקרנו מגוון סרטים בתחרויות השונות, בהם: "קרוב אליי" זוכה פסטיבל טרייבקה של תום נשר, "כביש הסרגל" זוכה פסטיבל ריימס פולר של מיה דרייפוס ו"חלב" זוכה פסטיבל טאלין של מאיה קניג • פסטיבל הסרטים ה-41 יתקיים מ-18 עד 27 ביולי
מחבר דורית אסרף מזרחי מחבר דורית אסרף מזרחי
Getting your Trinity Audio player ready...
טלי שרון ועידן עמדי, מתוך הסרט "כביש הסרגל"
טלי שרון ועידן עמדי, מתוך הסרט "כביש הסרגל" צילום: ורד אדיר

פסטיבל הקולנוע ירושלים חוזר זו השנה ה-41 ויתקיים בתאריכים 18 עד 27 ביולי. הבוקר (שני) חשפו מארגני הפסטיבל את רשימת הסרטים בתוכנית הישראלית של הפסטיבל, בראשן התחרות העלילתית והתחרות התיעודית.

> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי

התחרות העלילתית

בתחרות חג'ג' לקולנוע ישראלי עלילתי יתמודדו שמונה סרטים עלילתיים באורך מלא. "על כלבים ואנשים" של הבמאי דני רוזנברג ("מותו של הקולנוע ושל אבא שלי גם", "החייל הנעלם") יוקרן בפסטיבל בבכורה עולמית. "כביש הסרגל" של הבמאית מיה דרייפוס שזכה לאחרונה בפרס חבר השופטים בפסטיבל המותחנים ריימס פולר יתמודד בתחרות, כמו גם "קרוב אליי" של הבמאית תום נשר, שזכה בפרס ראשון בתחרות Viewpoints בפסטיבל טרייבקה מוקדם יותר החודש.

מתוך הסרט "קרוב אליי" של תום נשר (צילום: שי פלג)

"עיד", סרט הביכורים של הבמאי יוסף אבו מדיעם, יתמודד אף הוא בתחרות העלילתית. כך גם "חלב" של הבמאית מאיה קניג, שזכה מוקדם יותר השנה בציון לשבח בפסטיבל הסרטים הבין-לאומי בטאלין. "טרופיקנה", סרט הביכורים של עומר טובי, שיתמודד השבוע בפסטיבל קרלובי וארי, ישתתף אף הוא בתחרות העלילתית בפסטיבל ירושלים. מלבדם ישתתפו בתחרות גם "לא יום ולא לילה", סרט הביכורים של הבמאי פנחס וויה ו"מכולת", סרט הביכורים של הבמאי יובל שני.

התחרות התיעודית

בתחרות דיאמונד לקולנוע ישראלי תיעודי יתמודדו שמונה סרטים תיעודיים באורך מלא. שמונת הסרטים הם "טאבו: עמוס גוטמן" של שאולי מלמד, "עדה, אמי האדריכלית" של יעל מלמד, "חוקי מדבר | قوانین الصحراء" של אילן מוסקוביץ ודן ברונפלד, "רוצה לב?" של נתן רושנסקי, "המושל" של דנאל אל-פלג, "הפקות המזרח" של יניב סגלוביץ', "דה האן: קול מחוץ לזמן" של צבי לנזמן ו"ציפורים משונות" של שקד אורבך.

מתוך הסרט "טאבו: עמוס גוטמן" (צילום: אלבום פרטי)

בתוך כך יתקיימו בפסטיבל שתי הקרנות מיוחדות. האחת, בכורה עולמית של הסרט "אגודת הכפרים" של הבמאים טל מיכאל ודוד אופק. השנייה, הקרנה מיוחדת מעותק משוחזר של ארכיון הסרטים הישראלי של הסרט "חיוך הגדי" של שמעון דותן מ-1986, המבוסס על ספר הביכורים של דויד גרוסמן.

כמדי שנה תתקיים בפסטיבל תחרות דיאמונד לקולנוע ישראלי קצר, בה ישתתפו 17 סרטים קצרים עלילתיים, תיעודיים וסרטי אנימציה. הזוכה בפרס לסרט הקצר הטוב ביותר יהיה זכאי להגיש את סרטו להתמודדות על פרס האוסקר. הסכום הכולל של הפרסים שיחולקו בתחרויות הישראליות והבינלאומיות השנה יעמוד על כמיליון שקלים.

הפופולריים