ברקע המחלוקת סביב קיום טקס הזיכרון הממלכתי לציון טבע 7 באוקטובר, ובשעה שאמנים רבים הביעו נכונות להשתתף בטקס הזיכרון האלטרנטיבי לאסון, הזמר והיוצר עידן רייכל הודיע כי בחר שלא להשתתף באף אחד מהטקסים המרכזיים.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
"ב-7 באוקטובר אלך לאמוץ אבני מבארי ולמשפחתו שאיבדה כל כך הרבה מבני המשפחה והחברים, ולאביטל והבנות מניר עוז, והלוואי ונהיה שם עם שגיא שיחזור עד אז", כתב רייכל בפוסט שפרסם היום (שלישי) ברשתות החברתיות. "אלך למשפחתו של אל"מ רועי לוי. לציון ונתנאל וכל החברים שלהם הפצועים המאושפזים בשיקום".
"מכל עבר שואלים ומתעסקים באיזה טקס ישיר איזה זמר ומאתמול גם שואלים אותי לאן אגיע אני", המשיך רייכל. "עיסוק מוזר שכזה בימי אסון. ביום השנה - מציע לעמוד ביחד, בשתיקה, נוכח ההפקרה. נוכח האסון. לא חייבים במה ותאורה ורמקולים ונאומים. אפשר וצריך לחבק את כל אלה שחזרו ושיחזרו. והלוואי וכולם יחזרו. ולשתוק מול קברות הנרצחים. לבקר בבתי החולים את החיילים הפצועים כל כך קשה. שעדיין יהיו שם. והם יהיו".
"אני מעריך שמשפחות שכולות רבות יוזמנו לכל אחד מהטקסים, ואני רק יכול לקוות שהטקסים לא ישמשו כעוד גורם מפלג, ועוד על חשבונן של אלה", הוא הוסיף. "ואם אקשיב למוסיקה - זה יהיה רק ל'פרויקט של תמרי' - פרויקט הבוגרים בכפר המוסיקלי של תמר קדם סימן טוב שנרצחה עם בעלה ושלושת ילדיהם ושל שגיא דקל חן, שעדיין שם. בעזה".