הראפר והמפיק המוזיקלי שון קומבס, הידוע בכינוי פי דידי, ממשיך להסתבך. אתר "וראייטי" דיווח הלילה (שלישי) כי אתמול הוגשה לבית המשפט העליון בניו יורק תביעה חדשה נגד הראפר, לפיה סימם ואנס לכאורה ילד בן 10. מדובר באחת משתי תביעות חדשות שהגיש אתמול עורך הדין הטקסני טוני באזבי, שהכריז בתחילת החודש כי ברשותו 120 תביעות חדשות נגד קומבס.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
על פי התביעה, המתלונן שמתגורר היום בקליפורניה וזהותו לא פורסמה, טוען כי קומבס תקף אותו מינית בחדר מלון בניו יורק בשנת 2005, כשקיווה להשתלב בתעשיית הבידור כשחקן או ראפר. בניסיון לממש את שאיפותיו המקצועיות של בנם, הוריו של הילד שכרו יועצת בתעשייה שהמליצה להם לטוס מביתם בלוס אנג'לס לניו יורק כדי להיפגש עם גורמים בתעשייה.
במהלך הביקור בניו יורק, תיאמה היועצת "אודישן" לילד עם קומבס, שביקש להיפגש איתו לפני כן ביחידות. על פי התביעה, היועצת לקחה את הילד לחדר המלון של קומבס והשאירה אותו איתו לבד. הילד ביצע כמה שירי ראפ בפני קומבס, שאמר לו שהוא יכול "להפוך אותו לכוכב" ושאל אותו עד כמה הוא רוצה להגשים את החלום. על פי התביעה, הילד השיב כי "יעשה הכול" בשביל זה.
אדם נוסף ששהה בחדר הגיש לילד סודה. זמן קצר לאחר מכן, הוא החל "להרגיש מוזר", מה שלטענת עורך דינו היה משום שהמשקה היה רווי בסמים "ככל הנראה סם אונס ו/או אקסטזי - אבל לא רק". עוד על פי התביעה, לאחר ששתה את הסודה, קומבס הורה לילד להתקרב אליו ואמר לו "אתה צריך לעשות דברים שאתה לא רוצה לעשות לפעמים". הוא דחף אותו כלפי מטה, חשף את איבר מינו ואמר לו "נשק אותו". כשסירב, אילץ אותו לבצע בו מין אוראלי.
לדברי המתלונן, הוא איבד את הכרתו וחש כאבים בישבן ובפי הטבעת שלו. לדבריו, מכנסיו של קומבס היו מופשלים. הילד בכה ואמר שהוא רוצה לראות את הוריו, וקומבס איים עליו שאם יגיד משהו למישהו - יפגע בהוריו. כשהיועצת חזרה, היא לקחה את הילד אל הוריו שסיפרו כי הוא "חסר אנרגיה ומתנהג באופן חריג". קורבן התקיפה טוען כי מאז הוא מתמודד עם "דיכאון וחרדה קשים מאוד שהותירו אותו חסר תקווה".
בתביעה נוספת שהוגשה אתמול נגד קומבס, מתלונן אחר טוען כי קומבס הכריח אותו לבצע בו מין אוראלי בזמן אודישן לתוכנית הריאליטי Making the Band בשנת 2008 כשהיה בן 17. לדבריו, קומבס כפה עליו לבצע לכאורה אקטים מיניים בעצמו ועם שומר הראש שלו, המכונה T, כדי להוכיח עד כמה הוא רוצה להצליח בתעשיית המוזיקה. כשהגיב בהיסוס ובחוסר נוחות מהמצב אליו נקלע, קומבס אמר למתלונן כי "ישים עליו עין" ובסופו של דבר הוא הודח מהתוכנית.
בשבוע שעבר הגיש עורך הדין באזבי חמש תביעות אזרחיות חדשות נגד קומבס על אונס ותקיפה מינית, בהן אונס לכאורה של בת 13. שבוע קודם לכן הגיש שש תביעות נוספות, באשמת תקיפה מינית של נשים וגברים בהם נער בן 16.
קומבס בן ה-54 מוחזק במעצר ללא ערבות במרכז המעצר מטרופוליטן בברוקלין מאז 16 בספטמבר. בחודש שעבר כפר קומבס בשלושת סעיפי האישום שמיוחסים לו - סחר במין, סחיטה ושידול לזנות. משפטו יתחיל ב-5 במאי 2025.