ענקית הסטרימינג נטפליקס הכריזה אמש (רביעי) על פיתוח עיבוד טלוויזיוני חדש לסדרת הספרים הקלאסית "בית קטן בערבה" מאת לורה אינגלס-וילדר.

על פי הדיווח, רבקה סוננשיין, ששימה מפיקה בסדרות "הבנים" ו"יומני הערפד", תשמש מפיקה בפועל של העיבוד המחודש. בנוסף, טריפ פרנדלי, בנו של אד פרנדלי ששימש מפיק בפועל של סדרת הטלוויזיה המקורית, ישמש גם הוא מפיק בפועל.
"ההפקה בחלקה דרמה משפחתית מלאת תקווה, בחלקה סיפור הישרדות מרהיב ובחלקה סיפור תולדות המערב האמריקני", נכתב בתקציר הרשמי של העיבוד המחודש. "העיבוד הרענן הזה לסדרת הספרים המיתולוגית, פורש בפנינו תמונה עשירה ומגוונת של התלאות והניצחונות של החלוצים שעיצבו את אזורי הספר של המערב האמריקני".
סדרת הספרים הקלאסית שיצאה לאור בארצות הברית בשנות ה-30 וה-40 של המאה הקודמת, מבוססת על זכרונות ילדותה של אינגלס-וילדר באזור המערב התיכון של ארצות הברית בסוף המאה ה-19. עד היום נמכרו יותר מ-73 מיליון עותקים מסדרת הספרים.
בהשראת סדרת הספרים הופקה בארצות סדרת טלוויזיה באותו השם, ששודרה ברשת NBC במשך תשע עונות, בשנים 1974 עד 1983. הסדרה, בכיכובם של מליסה גילברט ומייקל לנדון, קטפה ארבעה פרסי אמי. בשנת 2024 צברה הסדרה 13.25 מיליארד דקות צפייה בשירות הסטרימינג Peacock.