זה מטוס? זו ציפור? זה סופרמן! אה, רגע, זה לא. טוב, לא בדיוק. "סופרמן" החדש הוא לא סרט גיבורי העל שציפינו לקבל, אבל הוא כן מה שהיינו צריכים. "סופרמן" חריג בנוף האפל אליו התרגלנו בסרטי היקום של DC. טביעת האצבע של הבמאי ג'יימס גאן (סדרת סרטי "שומרי הגלקסיה") מורגשת בבירור עם טון קליל יותר, הרבה רגעים קומיים, צבעים בהירים ודמויות שטותיות.
הדוגמה המרכזית לשינוי המהותי הוא השחקן דיוויד קורנסווט - האלמוני יחסית - שנכנס למגפיים האדומות של סופרמן. לוקח זמן להתרגל לקורנסווט, שלא מרגיש או נראה כמו סופרמן אמיתי - בטח לעומת קודמו בתפקיד הנרי קאוויל. אבל ככל שמתקדמים, מבינים שהוא הפנים הנכונות לטון הקליל יותר שבחר בו גאן.
העלילה מתמקדת בקרב של סופרמן מול משמר הגלקסיה של לקס לות'ר, אותו מגלם ניקולס הולט שתמיד מספק את הסחורה. לות'ר מפחד מהנוכחות של סופרמן בכדור הארץ ורוצה לעצור את החייזר העוצמתי. אך כמובן שהמטרות של נבל העל אינן אצילות כפי שהן נראות.
הסרט זורק על הצופה עשרות דמויות. החל מלויס ליין (רייצ'ל ברוסנהאן), מרתה וג'ונתן קנט (נבה האוול ופרואיט טיילור וינס), פרי ווייט (וונדל פירס), ג'ימי אולסן (סקיילר ג'יסונדו) ועד ל"חבורת הצדק" החדשה שכוללת את ניית'ן פיליון כגאי גרדנר הלוא הוא הגרין לנטרן, הוק-גירל אותה מגלמת איזבלה מרסד, אדי גטהאגי כמיסטר טריפיק והכלב קריפטו - ידידו הפחות צייתן של החייזר.
על אף העומס, הגישה הקלילה של גאן מאפשרת לו לשלב את כל הדמויות באופן שנותן לצופה הרגשה כאילו הגיע למסיבה בה כולם כבר מכירים את כולם. כל דמות מקבלת מספיק מקום כדי לבלוט מבלי להאפיל על הכוכב הראשי, ומעבר לזה - כל דמות משקפת היבט שונה בסופרמן.
חמש הדקות הראשונות של הסרט מרגישות יותר כמו קורס מבוא מזורז של "סופרמן למתחילים", אבל אחרי זה, הדברים מסתדרים. גאן מוצא את הקצב הנכון ומצליח לתת לצופה מידע ועומק על הדמויות בדרך יצירתית - כמו סצינת הריאיון הנהדרת.
אחת הבעיות הקלאסיות של "סופרמן" היא שכדמות הוא יכול להיות "משעמם": חזק מדי, מהיר מדי. גאן מגביל את הכוח הפיזי של סופרמן בשל סט הערכים המוסריים שלו. זה הסופרמן הכי חלש ופגיע שנראה על המסך אי פעם, וזה עובד נהדר. סופרמן מתחיל את הסרט בנקודת שפל ומוצג כדמות שנמצאת בעמדה נחותה יותר לעומת הנבלים.
יכול להיות שיהיו צופים שלא יאהבו את זה, אבל הטריק של גאן עובד. השאלה המרכזית היא אם הגישה הזו תעמוד במבחן הזמן. נראה שגאן הופך את DC לסוג של מארוול, ולא בטוח שזה יעבוד לטווח הארוך. קשה לראות איך גיבור אפל כמו באטמן ישתלב בעולם בו סופרמן של גאן קיים.
באופן רשמי, "סופרמן" הוא הסרט הראשון של DC Films, עליו עתיד היקום הקולנועי החדש יפול או יקום. גאן הצליח ליצור סרט שמראה לנו שיש יותר מדרך אחת לאהוב דמות כל כך מוכרת ואלמותית. הוא הביא את הטון הייחודי שלו מ"שומרי הגלקסיה" והתאים אותו לסופרמן בצורה מוצלחת. מהלך שככל הנראה יוביל לביקורות משבחות ויעלה את ציפיות הקהל לקראת ההמשך.
